Saturday , 27 April 2024

Πρόστιμα μέχρι 20.000 ευρώ για παραβάσεις των μέτρων στις οργανωμένες παραλίες

Από τη Δευτέρα επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα στην Κρήτη και στην Εύβοια επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Οπως διευκρίνισε στη Λευκάδα και στην Ελαφόνησο θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις, όπως και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα από τις 25 Μαίου.

Αναφερόμενος στις εκκλησίες τόνισε ότι από την Κυριακή οι λειτουργίες θα είναι ανοιχτές για τους πιστούς με όλα τα μέτρα προστασίας, όπως ένα άτομο ανά δέκα τετραγωνικά μέτρα και σε απόσταση ενάμιση μέτρου από άλλο, υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού και ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας.

Προανήγγειλε ακόμα βαριά πρόστιμα για παραβάσεις στα μέτρα προστασίας που αφορούν τις οργανωμένες παραλίες οι οποίες ανοίγουν για τους λουομένους από τις 8 μεθαύριο το πρωί. Διευκρίνισε ότι τα πρόστιμα για την πρώτη παράβαση κυμαίνονται από 5 μέχρι 20.000 ευρώ και 30 μέρες αναστολή λειτουργίας, ενώ τριπλασιάζονται στη δεύτερη παράβαση.

Ο υφυπουργός είπε ακόμα ότι από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι, όπως και ότι θα μπορούν να γίνονται πρόβες και γυρίσματα στις κινηματογραφικές επιχειρήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *