Thursday , 25 April 2024

Πρόσω ολοταχώς για επιστροφή των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, καθυστέρηση παίζουν οι Βρετανοί

Του Γ. Κατσιάνη

Από ημέρα σε μέρα και από εβδομάδα σε … εβδομάδα μετατίθεται η έναρξη των αφίξεων από την Μεγάλη Βρετανία.

Παρά την αισιοδοξία του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη ότι η χώρα μας έχει αυξημένες πιθανότητες να συμπεριληφθεί σύντομα στην «πράσινη» ζώνη των πλέον ασφαλών τουριστικών προορισμών, το Λονδίνο  δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Ειδικότερα, η  TUI ακύρωσε μέχρι τις 15 Ιουνίου, ταξιδιωτικά πακέτα με προορισμό την Κρήτη, την Κεφαλονιά, την Σαντορίνη, την Σκιάθο και την Κέρκυρα.

Την ίδια ώρα, η αεροπορική εταιρεία Easy Jet ανακοίνωσε ότι ακύρωσε τις κρατήσεις σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα για τα τέλη Ιουνίου ενώ ο δεύτερος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος του Ηνωμένου Βασιλείου, Jet2 μετέθεσε την ημερομηνία επανέναρξης των προγραμμάτων του την 1η Ιουλίου!

Έρχονται οι Ρώσοι;

Αντίθετα, ελπίδες για ταχεία επιστροφή των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα αφήνει η ανακοίνωση του πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti για αύξηση του αριθμού των πτήσεων. 

«Μεταξύ Μόσχας και Αθήνας πετούν οκτώ τακτικές πτήσεις την εβδομάδα, οι οποίες πραγματοποιούνται από την Aeroflot και την Aegean Airlines και μία πτήση της εταιρείας S7 πετά τις Τετάρτες στη διαδρομή Μόσχα-Θεσσαλονίκη. Την 1η Ιουνίου επίσης ξεκίνησε εβδομαδιαία πτήση της S7 από τη Μόσχα για Ηράκλειο Κρήτης και στις 4 Ιουνίου έγινε η πρώτη επίσης εβδομαδιαία πτήση της S7 για τη Ρόδο, ενώ στις 17 Ιουνίου η εταιρεία Ural Airlines θα ξεκινήσει τη διαδρομή Αικατερινμπούργκ – Ηράκλειο», δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας και Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, Πολύκαρπος Ευσταθίου. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *