Friday , 26 April 2024
Αυτοψία στην Αμφίπολη

Πρόσω ολοταχώς για την μετατροπή του Τύμβου Καστά σε επισκέψιμο μνημείο

Έτοιμος να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες θα είναι σε ένα χρόνο ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη. 

Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο μνημείο.

Η κα Μενδώνη ενημερώθηκε για τις εν εξελίξει χωματουργικές εργασίες για την αποκατάσταση της μορφής και του σχήματος του Τύμβου, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο.

«Προφανώς παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου, κυρίως λόγω της πανδημίας. Όμως, σήμερα, το έργο έχει μπει στην σωστή τροχιά. Σημασία έχει ότι από την αυτοψία που πραγματοποιήσαμε με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Διδασκάλου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, προέκυψε ότι το έργο στον Τύμβο προχωρεί με επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να απορροφήσουμε τις καθυστερήσεις», σημείωσε η κα Μενδώνη και υπογράμμισε  πως μετά την περαίωση των χωματουργικών εργασιών, ακολουθούν οι γεωτεχνικές και αμέσως μετά η στερέωση και η αποκατάσταση αυτού τούτου του ταφικού μνημείου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *