Friday , 29 March 2024

Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής απευθύνει κοινωνικό μήνυμα υπέρ της συνεπιμέλειας και της κοινής γονικής ανατροφής των παιδιών

Σ.Ξανθοπούλου

Οι “Ενεργοί Μπαμπάδες για τα δικαιώματα του Παιδιού” συνεχίζοντας την διαδικτυακή καμπάνια τους, προκειμένου να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τον στόχο της κοινής ανατροφής, του ίσου χρόνου και με τους δύο γονείς και της εναλλασσόμενης κατοικίας για την προστασία της ψυχικής υγείας των παιδιών όταν οι γονείς τους έχουν χωρίσει, δημιούργησαν ένα νέο σποτ στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Καραγκούνης, παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδος το 2004.

Ο Γιώργος Καραγκούνης ενώνει την φωνή του με άλλους μπαμπάδες και συντάσσεται με το δίκαιο αίτημα των παιδιών για κοινή γονική ανατροφή.

Μέσα από ένα τηλεοπτικό σποτ επισημαίνει ότι “τα παιδιά έχουν δύο γονείς. Έχουν δικαίωμα και ανάγκη εξίσου και με τους δύο ακόμη και αν έχουν χωρίσει. Βάζουμε τέλος στην αποκλειστική επιμέλεια. Το παιδί δεν ανήκει σε κανέναν γονιό. Οι γονείς ανήκουν στο παιδί. Στηρίζουμε τη νονοθέτηση της συνεπιμέλειας, την ίση κατανομή του χρόνου του παιδιού και με τους δύο γονείς του, τη διαβίωσή του σε δύο λειτουργικά σπίτια. Η κοινωνία οφείλει να σκοράρει στοχεύοντας στη διασφάλιση των παιδικών δικαιωμάτων και στην ευημερία των μελλοντικών γενεών”.

Οι ¨ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ” θα εξακολουθήσουν να ενώνουν τις φωνές επωνύμων, αναγνωρίσιμων, ευαισθητοποιημένων Ελλήνων από όλους τους χώρους με στόχο την ισότητα των γονέων ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους έναντι των παιδιών τους. Όπως τονίζουν “η νομιμότητα, η θεωρία των ατομικών δικαιωμάτων, η επιστήμη και η απτή πραγματικότητα επιτάσσουν την θέσπιση της Συνεπιμέλειας, του ίσου χρόνου μεταξύ των γονέων και της εναλλασσόμενης κατοικίας”.

Σε ανάλογα τηλεοπτικά σποτ έχουν συμμετάσχει ο τηλεπαρουσιαστής Αντώνης Κανάκης και ο μουσικός Θοδωρής Μαραντίνης .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *