Saturday , 20 April 2024

Πρώτη μέρα υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας : δυσκολεύονται καταναλωτές και επαγγελματίες

Σ.Ξανθοπούλου

Με δυσκολίες άρχισε η πρώτη μέρα υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους. Αρκετοί ήταν οι καταναλωτές που δεν τήρησαν το μέτρο και λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας.

Μιλώντας στο thesseconomy.gr η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης “Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ” ‘Ελσα Κουκουμέρια, τόνισε ότι “τα άτομα μεγάλης ηλικίας κυρίως ήταν τα πιο απείθαρχα καθώς λόγω της ζέστης, απέφυγαν να φορέσουν μάσκα. Κάποιοι πελάτες ξέχασαν να πάρουν μαζί τους μάσκα, εμείς κάναμε συστάσεις σαφώς, κυρίως για το δικό τους καλό. Εμείς έτσι και αλλιώς φοράμε μάσκα από την πρώτη στιγμή επιβολής των μέτρων προστασίας. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι φοράμε τη μάσκα για να μην αυξηθούν τα κρούσματα. Πιστεύω ότι μέσα στην εβδομάδα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Από την άλλη και εμείς ως επαγγελματίες και προερχόμενοι από τη συνοικιακή αγορά, την πολύπαθη αγορά δε θέλουμε να χάσουμε πελάτες για αυτό και είμαστε διακριτικοί στις συστάσεις μας. Έτσι και αλλιώς έχουμε αναρτήσει εντός των καταστημάτων μας οδηγίες προφύλαξης από τον COVID-19. Ειναι ένα αναγκαίο κακό η μάσκα αλλά για το καλό όλων μας” τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Κουκουμέρια.

Με δυσκολία υποδέχτηκαν την επέκταση του μέτρου της προστατευτικής μάσκας και οι πελάτες στα κομμωτήρια. Οι κομμωτές τονίζουν ότι από την αρχή της επιβολής των μέτρων η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για τους κομμωτές έτσι και αλλιώς. “Η πρώτη μέρα υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας δυσκόλεψε πολύ τους πελάτες που υποδέχτηκαν το μέτρο με πολλή γκρίνια. Το κούρεμα και η βαφή μαλλιών γίνεται με δυσκολία. Από την άλλη και εμείς ως κομμωτές φορώντας 10 ώρες την ημέρα τη μάσκα δεν έχουμε αναπνοή. Οι πελάτες καλό είναι να έχουν μαζί τους μάσκες μιας χρήσης, γιατί οι υφασμάτινες λερώνονται” τόνισε ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου στην περιοχή της Κ.Τούμπας.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας και για εργαζόμενους και για πελάτες σε:

  • ΔΕΚΟ, τράπεζες
  • δημοτικά καταστήματα
  • γραφεία εξυπηρέτησης κοινού
  • μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί
  • καταστήματα τροφίμων
  • ιατρεία και νοσοκομεία
  • ασανσέρ
  • καταστήματα λιανικής
  • κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής

Για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ. Υποχρεωτική γίνεται πλέον η χρήση μάσκας και στη Βουλή κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Ολομέλειας, με απόφαση του Κωνστανίνου Τασούλα, ύστερα από σχετική εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής της Βουλής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *