Tuesday , 23 April 2024

Πτώση τζίρου 30% στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης εξαιτίας του κορωνοϊού

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι επαγγελματίες της εστίασης και διασκέδασης με αφορμή την έξαρση του κορωνοϊού παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας.

Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης Νίκη Κωνσταντίνου τόνισε ότι καταγράφεται κατακόρυφη πτώση του τζίρου στα καταστήματα σε ποσοστό 30%. “Σε όλη τη χώρα από το πιο μικρό χωριό μέχρι το πιο μεγάλο κέντρο διασκέδασης οι καταστηματάρχες είναι έντρομοι. Η συνάθροιση πολλών ατόμων ελλοχεύει κινδύνους. Μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου το χτύπημα του κορωνοϊού γονάτισε τους επιχειρηματίες. Τα μαγαζιά είναι άδεια και άδεια μαγαζιά σημαίνει περαιτέρω αύξηση της ανεργίας” επεσήμανε η ίδια.

Η κ. Κωνσταντίνου δήλωσε ότι οι επιχειρηματίες καλούν καθημερινά στα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ εκφράζοντας την απόγνωσή τους. Σχολιάζοντας τα μέτρα που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση, είπε οτι θα έπρεπε να κλείσουν όλα και όχι μόνο ορισμένα σχολεία. “Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποια σχολεία ειναι ανοικτά ακόμη. Θέλουμε τους πολίτες υγιείς” σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *