Saturday , 20 April 2024

Πτώση τζίρου 40% στις συνοικιακές αγορές της Θεσσαλονίκης – Συγκρατημένοι οι καταναλωτές

“Μουδιασμένη” παραμένει η κίνηση σε κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και φούρνους μια μέρα πριν τα Χριστούγεννα. Οι έμποροι περιμένουν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής αλλά γνωρίζουν ότι οι η πανδημία επηρέασε τις καταναλωτικές συνήθειες.

Η πτώση του τζίρου στα συνοικιακά καταστήματα από τα οποία κάνουν τις αγορές τους οι καταναλωτές για το εορταστικό τραπέζι, το οποίο βέβαια φέτος δεν θα θυμίζει εκείνα των προηγούμενων ετών, φτάνει μεσοσταθμικά το 40%.

Στα κρεοπωλεία εφέτος οι παραγγελίες είναι συγκρατημένες, λιγότερες αλλά και μικρότερες σε ποσότητες όπως λέει o πρόεδρος του σωματείου κρεοπωλών Θεσσαλονίκης Σάββας Κεσίδης. Εκτός από το γεγονός ότι εφέτος δεν θα γίνουν μεγάλες συγκεντρώσεις στα σπίτια, oι αγορές επηρεάζονται και λόγω της οικονομικής τους κατάστασης των καταναλωτών αλλά και της ανασφάλειας που έχουν για το μέλλον εξαιτίας της πανδημίας.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στους φούρνους από τους οποίους οι καταναλωτές προμηθεύονται εκτός από ψωμί και χριστουγεννιάτικα γλυκά. Όπως επεσήμανε η πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών Θεσσαλονίκης “Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ” Έλσα Κουκουμέρια, οι καταναλωτές παραμένουν μουδιασμένοι και η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με την πτώση του τζίρου να αγγίζει το 40%.

Έρευνα του ΙΕΛΚA σχετικά με τις τιμές των προϊόντων του τυπικού χριστουγεννιάτικου τραπεζιού στα μεγάλα σούπερ μάρκετ δείχνει  ότι το συνολικό κόστος θα φτάσει τα 81,42 ευρώ, στα ίδια δηλαδή επίπεδα με πέρυσι. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *