Πτώση του τζίρου κατά 80% έφερε ο αντικαπνιστικός νόμος στα καφέ της...

Πτώση του τζίρου κατά 80% έφερε ο αντικαπνιστικός νόμος στα καφέ της Τούμπας – “Πάμε για κλείσιμο” λένε οι καταστηματάρχες

3263
SHARE

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Τουλάχιστον 80% πτώση του τζίρου καταγράφεται στα καταστήματα εστίασης στην περιοχή της Τούμπας από την έναρξη της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

“Το κατάστημα καφέ που διατηρώ εδώ και πέντε χρόνια στην περιοχή της Κάτω Τούμπας πάει για κλείσιμο. Η πτώση του τζίρου ξεπερνά το 80% και αν συνεχιστεί αυτή τη κατάσταση δε θα κλείσω μόνο εγώ το κατάστημά μου αλλά όλες οι καφετέριες στην Τούμπα” λέει στο thesseconomy ο κ. Στέφανος που είναι ιδιοκτήτης καφετέριας.

“Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να δουλέψουμε” επεσήμανε και τόνισε ότι αναγκάζεται μετά τις 8μμ να κλείνει το κατάστημα αφού κανένας πελάτης δεν έρχεται για καφέ ή ποτό.

“Δε βλέπω μέλλον. Πάμε για κλείσιμο” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απαισιόδοξη είναι και η κ. Δήμητρα, ιδιοκτήτρια καφέ στην περιοχή της Άνω Τούμπας. “Από τη στιγμή που εφαρμόστηκε ο αντικαπνιστικός νόμος, ο τζίρος μας έπεσε πάνω από 70%. Αναγκαστήκαμε να διώξουμε όλο το προσωπικό και δουλεύουμε μόνοι μας για να μπορούμε να κρατηθούμε. Με αυτό τον τρόπο και το κράτος χάνει, γιατί μένει πολύς κόσμος άνεργος. Πρέπει να βρεθεί μια λύση οπωσδήποτε τουλάχιστον για τα καφέ της γειτονιάς να μπορούν να έχουν την ευχέρεια χώρου σε καπνίζοντες ή μη.

Οι ιδιοκτήτες καφέ στην περιοχή της Τούμπας προτείνουν να μπει ένα χρονικό όριο για τους μη κανπνιστές ως τις 9 το βράδυ και μετά τις 9 μμ να επιτρέπεται το κάπνισμα γιατί -όπως επισημαίνουν – πλέον τα μαγαζιά τους από τις 9μμ και μετά αναγκαστικά κλείνουν και δεν υπάρχει ζωή πουθενά.

LEAVE A REPLY