Friday , 26 April 2024

Πτώχευση και για τη γερμανική θυγατρική του Ομίλου Thomas Cook…

Δυναμώνει δυστυχώς ο “πονοκέφαλος” που προκάλεσε στον ελληνικό τουρισμό το “κανόνι” του βρετανικού πολυεθνικού ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook, καθώς αίτηση πτώχευσης κατέθεσε και η Thomas Cook GmbH, γερμανική θυγατρική του ομίλου, που αποτελεί κρίσιμο μέγεθος και για την ελληνική τουριστική αγορά, αφού αρκετοί ταξιδιώτες έφταναν στη χώρα μας μέσω αυτής. Σε κατάρρευση οδηγείται επίσης και η πολωνική θυγατρική Neckermann Polska.

Η απόφαση για υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας έχει ως στόχο να αναδιαθρώσει τις δραστηριότητές της και να συνεχίσει τις κερδοφόρες λειτουργίες, επισημαίνει η διοίκηση της γερμανικής θυγατρικής, προσθέτοντας ότι το γερμανικό δικαστήριο θα ορίσει διαχειριστή άμεσα, ενδεχομένως και μέσα στην ημέρα.

Στο μεταξύ, το Βερολίνο αποφάσισε να δώσει σανίδα σωτηρίας στην αεροπορική θυγατρική της Thomas Cook, Condor.  Συγκεκριμένα  η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η κυβέρνηση της Έσσης θα εγγυηθούν δάνειο – «γέφυρα» ύψους 380 εκατ. ευρώ για τον αερομεταφορέα, που εξακολουθεί να είναι κερδοφόρος. Ο υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ, ξεκαθάρισε πως η απόφαση αυτή στηρίχθηκε σε οικονομικά και όχι πολιτικά κριτήρια και θα πρέπει τώρα να λάβει την έγκριση και της Κομισιόν.

Η Condor, διαβεβαίωσε ότι οι πτήσεις των 240.000 πελατών που ταξιδεύουν αυτό το διάστημα με την εταιρεία στο εξωτερικό θα πραγματοποιηθούν κανονικά, εν μέσω ανησυχιών για την βιωσιμότητά της.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η εγγύηση αυτή δεν ισχύει όμως για τους πελάτες της Thomas Cook και θυγατρικών της εταιρειών όπως η Neckermann οι οποίες σκοπεύουν να πετάξουν μετά την πτώχευση του ομίλου από τη Γερμανία προς τουριστικούς προορισμούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *