Friday , 26 April 2024

Πυκνές χιονοπτώσεις σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, Μαγνησία, Ήπειρο – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Έντονες χιονοπτώσεις έφερε ο “Φίλιππος” τόσο σε περιοχές της Δυτικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και στη Μαγνησία, στην Ήπειρο αλλά και πιο νότια στην Στερεά Ελλάδα.

Στη Δυτική Μακεδονία λόγω των χιονοπτώσεων κυρίως στα Γρεβενά, απαγορεύτηκε προσωρινά η κυκλοφορία για νταλίκες και φορτηγά, ενώ και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες (Κοζάνης, Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς) ανεστάλη για σήμερα η λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με την αρμόδια Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στα παρακάτω σημεία:

-Στην Ημαθία σε όλο το επαρχιακό & δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Βέροιας και του Δήμου Νάουσας

-Στο Κιλκίς από το 10ο χλμ. της επαρχιακής οδού Γουμένισσας -Μ.Λιβαδίων

-Στην Πέλλα σε όλο το επαρχιακό & δημοτικό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας και από το 95 έως το 118 χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Φλώρινας

-Στην Πιερία από το 15ο έως το 33ο χλμ. της εθνικής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας

-Στη Χαλκιδική από το 70ο έως το 85ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) και στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου-Βαρβάρας

Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται και στο Πήλιο όπως και στα προάστια του Βόλου από το ύψος της Άλλης Μεριάς και του Άνω Βόλου, όπως και στην Ήπειρο ενώ τα ξημερώματα χιόνισε και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων. Η θερμοκρασία στα Χάνια του Πηλίου έπεσε στους -5 βαθμούς και επικρατούν ισχυροί άνεμοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *