Saturday , 20 April 2024

«Πυρά» ζαχαροπλαστών κατά Τζιτζικώστα για τον αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα ενίσχυσης της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας

Του Γ. Κατσιάνη

Την έντονη αντίδραση των ζαχαροπλαστών της Κεντρικής Μακεδονίας προκαλεί ο αποκλεισμός τους από το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19.

Όπως καταγγέλλουν, η εξαίρεση του Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 1082 (σ.σ. παραγωγή κακάου, σοκολάτας και ζαχαρωτών) από τη λίστα των επαγγελματιών που δικαιούνται μη επιστρεπτέα επιχορήγηση από το πρόγραμμα της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, πλήττει τα συμφέροντα του κλάδου.

«Πρόκειται για λανθασμένη προσέγγιση καθώς ο κλάδος μας δεν σχετίζεται με την πρωτογενή παραγωγή, η οποία εξαιρείται από το επιδοτούμενο πρόγραμμα της περιφέρειας», τόνισε  ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος και αναρωτήθηκε πως «για παράδειγμα, το κακάο αποτελεί πρωτογενή ύλη;».

Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος επιρρίπτει ευθύνες και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γιατί δεν φρόντισε να εντάξει τον συγκεκριμένο ΚΑΔ στο πρόγραμμα.

«Το γεγονός ότι η περιφέρεια μεταθέτει την ευθύνη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υποστηρίζει με έγγραφο της (φωτογραφία) ότι ‘ζήτησε να αφαιρεθούν οι ΚΑΔ που κατά τη γνώμη της είναι πιθανό να εμπλέκουν δραστηριότητες που σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή…’, δείχνει ότι έχει και η ίδια ευθύνη», σημείωσε.

Η διοίκηση της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης ζητά με επιστολή της, την παρέμβαση της ΓΣΕΒΕΕ και της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *