Tuesday , 23 April 2024

“Πυρά” Ορφανού και Ταχιάου κατά Ζέρβα κατά την σημερινή εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με θέμα την εκλογή του προεδρείου του, με τους Γιώργο Ορφανό και Νίκο Ταχιάο να εξαπολύουν «πυρά» κατά του νέου δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, για τις ανεξαρτητοποιήσεις των συμβούλων τους.

Ο Νίκος Ταχιάος, ο οποίος έθεσε πρώτος θέμα για την ανεξαρτητοποίηση των δικών του – συνολικά πέντε  – συμβούλων, έσπευσε να δηλώσει ότι τα πράγματα αρχίζουν με «φθήνια», ενώ επίσης ρώτησε την προεδρεύουσα της διαδικασίας εάν έχει κατατεθεί η ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης, υποστηρίζοντας ότι εάν αυτή δεν έχει κατατεθεί τότε η παράταξή του έχει 11 συμβούλους στη σημερινή διαδικασία.

Όπως όμως διευκρίνισε ο νομικός εκπρόσωπος του Δήμου, κ.Χρυσικός, σύμφωνα με τον νόμο πρώτα συγκροτείται το σώμα και στη συνέχεια δηλώνονται οι ανεξαρτητοποιήσεις, όπως και έγινε, αφού μετά την εκλογή του προεδρείου ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής, ανέγνωσε τις δηλώσεις ανεξαρτητοποιήσεων των πέντε συμβούλων του Νίκου Ταχιάου, δηλαδή των κ.κ. Σωκράτη Δημητριάδη, Νίκου Ζεϊμπέκη, Ιωάννας Κοσμοπούλου, Μιχάλη Κούπκα και Δήμητρας Ακριτίδου και των δύο συμβούλων του Γιώργου Ορφανού που επίσης ανεξαρτηποιήθηκαν, δηλαδή των κ.κ. Στέλιου Λιακόπουλου και Κώστα Ιακώβου.

Ο Γιώργος Ορφανός από την πλευρά του χαρακτήρισε «πολύ κακό και απαράδεκτο το ξεκίνημα» του νέου δημάρχου, τον οποίον κατηγόρησε ότι επέλεξε τη ρήξη και όχι τη συναίνεση: «Η διαδικασία αλλοτρίωσης της δημοκρατίας και των προσώπων είναι το χειρότερο που μπορεί να προσφέρει η καινούργια διοίκηση. Τα χρεώνεται ο νέος δήμαρχος γιατί επέλεξε, αντίθετα με τον νόμο, ο οποίος δεν προβλέπει να υπάρχουν πρόσωπα υποψήφιοι, προβλέπει παρατάξεις. Εάν θέλαμε τη διαδικασία της συναίνεσης, εμείς είπαμε ότι συνολικά ως παράταξη είμαστε διατεθειμένοι, με συμφωνία επί της αρχής», σημείωσε ο κ.Ορφανός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *