Friday , 29 March 2024

Πότε θα ανακοινωθεί το άνοιγμα των σχολείων και των καταστημάτων

Την επόμενη εβδομάδα θα καταρτισθεί το σχέδιο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που θα εφαρμοσθεί μετά τις 27 Απριλίου. Αυτό επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

“Είμαστε στη φάση της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων με ευλάβεια”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα. Και πρόσθεσε ότι “από την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουμε στην κατάρτιση του στρατηγικού σχεδίου. Από τις 27 Απριλίου και μετά θα μπορέσουν όλοι οι Έλληνες να αντιληφθούν πότε θα αρθούν τα μέτρα”.

Στο ερώτημα πότε υπολογίζεται να ανοίξουν τα σχολεία και τα καταστήματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι “όλα αυτά τα στοιχεία, το στρατηγικό σχέδιο για τη μετάβαση στην κανονικότητα θα ανακοινωθεί όλο μαζί και όχι σταδιακά. Ναι, το θέμα των σχολείων και των καταστημάτων συζητείται αλλά ο χρόνος ο και ο τρόπος που θα μπορούν να τεθούν σε λειτουργία είναι θέμα της επόμενης ημέρας”.

Από τη συμμόρφωση όλων στα δύσκολα και πρωτόγνωρα αυτά μέτρα, θα εξαρτηθεί η αντίστροφη μέτρηση, για τη σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα, σημείωσε ο κ. Πέτσας.  “Όπως είναι γνωστό τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν έως τις 27 Απριλίου. Η Κυβέρνηση επεξεργάζεται το Στρατηγικό Σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα  λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών. Αλλά, παρακαλώ, δεν είμαστε ακόμη εκεί. Έχουμε αρκετές ημέρες ακόμη έως τις 27 Απριλίου. Και έως τότε τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα. Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές” σημείωσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *