Friday , 26 April 2024

Πώς θα κάνουν διακοπές φέτος Έλληνες και ξένοι τουρίστες στη χώρα μας

Του Γ. Κατσιάνη

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα το απόγευμα  οι ανακοινώσεις του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη σχετικά με τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά και τις αφίξεις από το εξωτερικό από το Σάββατο 15 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρίστες θα εισέρχονται στην Ελλάδα είτε με μοριακό τεστ (PCR) που θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί 72 ώρες πριν την άφιξή τους, είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ειδικότερα για όσους διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ,θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις και να έχουν παρέλθει τουλάχιστον 14 ημέρες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης. 

Επιπλέον, το αρνητικό τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει να αναρτώνται σε ψηφιακή πλατφόρμα, προκειμένου οι αρχές να πιστοποιούν ποιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test.

Τι θα ισχύσει για τους  Έλληνες ταξιδιώτες

Όσον αφορά τους Έλληνες που θα θελήσουν να κάνουν τις διακοπές τους σε κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου ή του Ιουνίου, το υπουργείο Τουρισμού αναμένεται να θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση την πραγματοποίηση PCR ή self  test 72 ώρες πριν την άφιξη τους, το αποτέλεσμα του οποίου θα δηλώνεται σε συγκεκριμένη πλατφόρμα (self-testing.gov.gr).

Όσον αφορά τις μετακινήσεις στα νησιά, είτε με αεροπλάνο, είτε με πλοίο, και σε αυτή την περίπτωση θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ή PCR 72 ώρες πριν από το ταξίδι ενώ οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *