Friday , 19 April 2024

Π. Καμμένος: «Ο Ερντογάν επιδιώκει να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο. Στόχος του είναι η Ελλάδα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της εκδήλωσης θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, άφησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Καμμένος τόνισε πως επιδίωξη της προκλητικής τακτικής που ακολουθεί η Άγκυρα από τις 20 Ιουλίου είναι «η πρόκληση ενός επεισοδίου, τον Δεκαπενταύγουστο».

«Στόχος είναι να καθίσει η Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», υποστήριξε ο κ. Καμμένος και υπογράμμισε πως η χώρα μας «δεν θα πρέπει να καθίσει σε κανένα τραπέζι διαπραγμάτευσης, υπό απειλή».

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας τάχτηκε υπέρ της εφαρμογής ενός εθνικού σχεδιασμού, στον οποίο τον πρώτο λόγο θα πρέπει  να έχουν οι φορείς (ΚΥΣΕΑ, υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας).

«Θα πρέπει να απομονωθούν οι νεοφιλελεύθερες φωνές που είναι κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου», σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Σχετικά με την στάση της Ε.Ε. στην κρίση, ο κ. Καμμένος κατηγόρησε το Βερολίνο για υποκριτική στάση.

«Δεν παραβιάζονται μόνο τα εθνικά αλλά και τα κοινοτικά δικαιώματα και η Γερμανία θα πράξει αυτό που πρέπει, ως προεδρεύουσα της Ε.Ε», επισήμανε ενώ εξήρε την θέση του Ισραήλ για τη δημόσια στήριξη που παρέχει στην Ελλάδα.

Σχετικά με την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, ο κ. Καμμένος τόνισε πως «είναι καλή, αν συνδυαστεί με μια συμφωνία με την Κύπρο για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)».

«Η συμφωνία δεν θα πρέπει να αφήσει ακάλυπτο το ανατολικό τμήμα του 28ου μεσημβρινού και να δεχθεί μειωμένη επήρεια των νησιών (Καστελόριζο)», δήλωσε.      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *