Saturday , 20 April 2024

Σάββας Αναστασιάδης στο ράδιο Θεσσαλονίκη: «Η χώρα χρειάζεται ισχυρή εντολή για να κυβερνηθεί την επόμενη μέρα»

Την πεποίθηση ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή εντολή για να  κυβερνηθεί την επόμενη μέρα των εκλογών, εξέφρασε ο βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 fm.

«Αν δεν έχουμε ισχυρή αυτοδυναμία, η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες με την έννοια ότι οι μεθεπόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, δεν θα υπάρξει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, άρα θα υπάρξει πολιτική  αστάθεια, πολιτικό χάος», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία  με την αστική συγκοινωνία στην εκλογική του περιφέρεια, ο κ. Αναστασιάδης εξαπέλυσε βολές σε βάρος της κυβέρνησης και τις διοίκησης του ΟΑΣΘ, λέγοντας πως «ήρθαν δήθεν για να κάνουν κάθαρση και να εφαρμόσουν καλή συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη και τα διέλυσαν όλα σε δύο χρόνια. Ο κόσμος όμως  ξέρει, και εσείς καθημερινά ασχολείστε με το θέμα αυτό, σας αξίζουν συγχαρητήρια  διότι ο κόσμος ταλαιπωρείται. Έχουν αποτύχει, δεν μπορούν πλέον να συζητούν γι’ αυτό. Και αν υπήρχαν θέματα διαφάνειας θα έπρεπε μέχρι σήμερα να πάνε στον εισαγγελέα  και όσοι είχαν εμπλακεί  σε τέτοιες διαδικασίες, να τιμωρηθούν», υπογράμμισε και υποστήριξε πως  «από την επόμενη μέρα πρέπει να παραιτηθεί  η σημερινή διοίκηση και να μπει μία σοβαρή διοίκηση».

«Θα ζητήσουμε και από τους εργαζόμενους να στηρίξουν μία προσπάθεια μεταβατική  έως ότου τα δικαστήρια αποφασίσουν τι μέλει γενέσθαι με αυτό το θέμα  και τον νόμο. Βεβαίως αμέσως πρέπει να ξεκινήσουμε να προσφέρουμε  καλές υπηρεσίες στους πολίτες», σημείωσε.

Αναφορικά με το δικαίωμα να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε πως η ΝΔ κατέθεσε νομοσχέδιο το 2005, το οποίο όμως δεν ψηφίστηκε από τα άλλα κόμματα «αλλά και σε αυτή την περίοδο της Βουλής καταθέσαμε πρόταση νόμου, η οποία  δεν ήρθε ποτέ για συζήτηση στη Βουλή».

«Είναι ντροπή και προσβολή για τους συμπατριώτες μας ομογενείς να μην τους δίνεται το δικαίωμα από τον τόπο κατοικίας τους να ψηφίζουν, κάτι  που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο», σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *