Thursday , 25 April 2024

Σέρρες: Έκκληση Χαρδαλιά να εφαρμόσουν οι πολίτες τα μέτρα για να αποφευχθεί το lockdown – “Εξαιρετικά κρίσιμη” η κατάσταση στην περιοχή

“Είμαστε εδώ όχι για να επιβάλλουμε lockdown, αλλά για να δούμε πώς θα δουλέψουν τα μέτρα”, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς από τις Σέρρες όπου πραγματοποιήθηκε το πρωί έκτακτη σύσκεψη για την επιβαρυμένη ως προς τον covid-19 επιδημιολογική κατάσταση των Σερρών, με τη συμμετοχή και του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, τονίζοντας πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη στην περιοχή.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να εφαρμόσει τα μέτρα και συσχέτισε την εξάπλωση της πανδημίας με την διασκέδαση. Απαντώντας σε ερώτηση για την εστίαση και τους χώρους αναψυχής, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «παραμένουμε στα μέτρα που ξέρετε. Δεν υπάρχει συζήτηση για επόμενα μέτρα χωρίς να εφαρμοστούν αυτά που υπάρχουν». Όπως σημείωσε, στην περιοχή υπάρχουν αυτή τη στιγμή 239 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία είναι στον Δήμο Σερρών αλλά με μεγάλες μετακινήσεις και στους υπόλοιπους δήμους και “έχουν 442 στενές επαφές- high risk οι οποίες είναι απομονωμένες”.

Τόνισε, πάντως, πως “είναι εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση, υπάρχει επιθετική έξαρση στην περιοχή” και πως θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και τα τεστ. “Προχωράμε με εντατικοποίηση των ελέγχων, καμία έκπτωση σε καταστάσεις ανομίας. Σύμμαχοί μας είναι οι νέοι άνθρωποι. Μπορούμε να κερδίσουμε με πιστή τήρηση των μέτρων”.

“Η Βόρεια Ελλάδα δέχεται μια μεγάλη επίθεση επιδημιολογική”, πρόσθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας για να επαναλάβει στη συνέχεια ότι τα σχολεία δεν παρουσιάζουν καμία συρροή ενδοσχολική, άρα δεν τίθεται θέμα να κλείσουν τα σχολεία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας τόνισε ότι ανεξάρτητα από την κατηγορία που βρίσκεται κάθε περιοχή, πρέπει να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα και η ένταξη μίας περιοχής σε κατηγορία δεν είναι τιμωρητική. “Οι έλεγχοι που κάνουμε είναι για να βρούμε τους θετικούς και να σταματήσουμε τη διασπορά”, είπε καλώντας τους πολίτες να εξεταστούν. 

Ο κ. Αρκουμανέας πρόσθεσε επίσης ότι τα αυξημένα κρούσματα στην περιοχή συσχετίζονται σε κάποιο βαθμό με τις μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη. “Οι όμοροι Δήμοι γενικά θα δεχθούν μία πίεση το επόμενο διάστημα” σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ για να απαντήσει στη συνέχεια σε ερώτηση για τον μέσο όρο των κρουσμάτων, ο οποίος στην περιοχή είναι τα 28 έτη, αναφέροντας πως πλέον παρατηρείται μία μετάδοση σε μεγαλύτερες ηλικίες.

“Στόχος μας είναι να αποφύγουμε το lockdown, γιατί θα ήταν καταστροφικό, μπορούμε να τηρήσουμε τα μέτρα, είναι στο χέρι μας να τελειώσουμε από αυτόν τον εφιάλτη”, δήλωσε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, ανέφερε ότι θα ακολουθήσει εξειδίκευση των μέτρων από το Δήμο, με στόχο να αποφευχθεί το lockdown, ειδικά και για τα μέτρα που αφορούν αθλητικές εγκαταστάσεις, και κάλεσε σε τήρηση των πρωτοκόλλων και των κανόνων ασφαλείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *