Thursday , 25 April 2024

Σέρρες, Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη στο “μάτι” της κακοκαιρίας

Οι Σέρρες, η Χαλκιδική και η Θεσσαλονίκη βρέθηκαν στο επίκεντρο και υπέστησαν μέχρις στιγμής τα μεγαλύτερα πλήγματα του κύματος κακοκαιρίας, που προκάλεσε μεταξύ άλλων και διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές των τριών νομών, όπως επίσης και στην Έδεσσα.

Χθες και σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 60 κλήσεις στον νομό Σερρών και 20 στη Χαλκιδική για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας σε πολίτες.

Συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθαρίζουν οδικά δίκτυα από φερτά υλικά που “ κατέβασαν” οι ισχυρές βροχοπτώσεις στη Χαλκιδική, κυρίως στον Δήμο Σιθωνίας, όπου οι υπηρεσίες και τα τεχνικά συνεργεία παραμένουν σε διαρκή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία και σε ανοιχτή γραμμή με την ΕΜΥ.

Οι περισσότερες ζημιές προκλήθηκαν στο παραλιακό μέτωπο της Συκιάς και στην Τορώνη, όπου έχουν δημιουργηθεί μεγάλα ρήγματα, καθώς σχηματίστηκαν τεράστιοι χείμαρροι.

Σήμερα, δεύτερο 24ωρο αναμενόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων -σε παραθαλάσσιες περιοχές Αν.Μακεδονίας-Θράκης & Κ.Μακεδονίας, νησιά Β.Αιγαίου, Θεσσαλία, Σποράδες, περιοχές Αν. Στερεάς Ελλάδας & Εύβοια, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και την επείγουσα προειδοποίηση από την υπηρεσία επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης 112- οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή και προτρέπουν τους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα μέτρα για την προστασία τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *