Friday , 29 March 2024

Σήμερα το απόγευμα ανοίγει αυλαία η “Ονειρούπολη” στη Δράμα – Στις 10 Δεκεμβρίου ακολουθεί ο “Αστερόκοσμος” στη ΔΕΘ

Στις 7 μ.μ. απόψε ανοίγει “αυλαία” η αγαπημένη μικρών και μεγάλων παιδιών – κάθε ηλικίας – “
“Ονειρούπολη” στον κεντρικό δημοτικό κήπο της Δράμας, ενώ στις 10 Δεκεμβρίου (ερχόμενο Σάββατο) ακολουθούν τα “θυρανοίξια” του “Αστερόκοσμου” στη ΔΕΘ.

Η φετινή “Ονειρούπολη” είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ειρήνη και περιλαμβάνει 15 δωρεάν δράσεις,10 συναυλίες, 5 θεατρικές παραστάσεις, αμέτρητες πολιτιστικές εκδηλώσεις και 19 άλλες παράλληλες δράσεις, που θα γεμίσουν τη Δράμα με ήχους, χαμόγελα και μουσικές.

Ο Δήμος Δράμας προσκαλεί τους πολίτες όλης της χώρας να επισκεφτούν την Ονειρούπολη: “Μια βόλτα στην πόλη με το Τρενάκι της Ονειρούπολης και κάπου εκεί στο χριστουγεννιάτικο χωριό θα συναντήσουμε τον Άη Βασίλη στο Σπιτάκι του, θα του στείλουμε το γράμμα στο Ταχυδρομείο του, θα διαβάσουμε παραμύθια στο Σπίτι του Παραμυθιού, θα φτιάξουμε το δικό μας ξύλινο στολίδι στο Ξυλουργείο του Άη Βασίλη, θα φτιάξουμε το δικό μας σαπουνάκι στο Σαπωνοποιείο του Άη Βασίλη, θα φτιάξουμε το δικό μας μπισκότο στο Ζαχαροπλαστείο του χωριού, θα στολίσουμε το πρόσωπό μας με Ζωγραφική Προσώπου, θα εκπέμψουμε από το Ραδιόφωνο της Ονειρούπολης και θα περιηγηθούμε και στις υπόλοιπες ΔΩΡΕΑΝ δράσεις. Μπορούμε, επίσης, να διασκεδάσουμε στο λούνα-παρκ, θα δοκιμάσουμε το παγοδρόμιο και θα διαλέξουμε καλούδια από την Χριστουγεννιάτικη αγορά”.

Η “Ονειρούπολη” θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιανουαρίου 2023, με δωρεάν είσοδο. Το ωράριο λειτουργίας της είναι:

– από 4/12 μέχρι 23/12 : 10.00 μέχρι 14.00 και 17.00 μέχρι 22.00 και

– από 24/10 μέχρι και 8/1 από 10.00 μέχρι 22.00.

“ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟΣ”

Να απολαύσουν 16 διαφορετικά παιχνίδια και να κάνουν πατινάζ σε δύο παγοδρόμια, ένα εντός του Περιπτέρου 13 και ένα σε εξωτερικό χώρο θα μπορούν από τις 10 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου οι μικροί και μεγαλύτεροι επισκέπτες του φετινού “Αστερόκοσμου” στη ΔΕΘ, με εισιτήριο 8 ευρώ και δωρεάν πάρκιγνκ από την Πύλη Εμπορίου του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Τον “Αστερόκοσμο” διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με το Magic Park.

Με αφορμή, μάλιστα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, τα ξωτικά του Άη Βασίλη ετοιμάζουν – μεταξύ άλλων – το…1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξωτικοποδοσφαίρου, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 70 τ.μ. !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *