Thursday , 28 March 2024

ΣΕΒΕ για Μ. Σχοινά: Δεν μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή για τη θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στην ΕΕ

Την ικανοποίηση και τις υψηλές προσδοκίες του ΣΕΒΕ από την επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά στη θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στην ΕΕ εκφράζει στη σημερινή συγχαρητήρια επιστολή του ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ Δρ Γεώργιος Κωνσταντόπουλος.

Στην επιστολή του ο ΣΕΒΕ τονίζει ότι πρόκειται για μία άριστη επιλογή με δεδομένη την πολύχρονη γνώση, την τεχνοκρατική και πολιτική εμπειρία του κ. Σχοινά και τη δυναμική και αναγνωρισμένη συμμετοχή του στα τεκταινόμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από επιτελικές θέσεις ευθύνης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια μέσα και από τη συμμετοχή του νέου Επιτρόπου στις εκδηλώσεις του ΣΕΒΕ και τη σημαντική συνάντηση που είχαμε στις Βρυξέλλες αμέσως μόλις ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιούνιο του 2018 θα θέλαμε να συνεχισθεί και να ενισχυθεί.

Οι θέσεις του κ. Σχοινά για την ανάπτυξη της οικονομίας και της απασχόλησης μέσω της εξωστρέφειας ταυτίζονται με τις θέσεις του ΣΕΒΕ για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας μας βασισμένο στο δόγμα «Παράγω και Εξάγω».

Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα στο έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεσή του για μία ουσιαστική συνεργασία που θα αφορά το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης ευρύτερα μέσα από την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια, τη διεθνή ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση. Εργαζόμενος για το κοινό συμφέρον της ΕΕ, αποτελεί πεποίθησή μας ότι μπορεί και από τη νέα του θέση να συμβάλλει στην σημαντική προσπάθεια της χώρας μας προκειμένου η οικονομία να γυρίσει σελίδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια και την κοινωνία», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *