Saturday , 20 April 2024

ΣΕΠΕΕ: Ανάγκη στήριξης της ελληνικής ένδυσης & κλωστοϋφαντουργίας από την πολιτεία-Στο στόχαστρο η αγορά του Καναδά

Την ανάγκη στήριξης του κλάδου της ελληνικής ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας από την πολιτεία προκειμένου να αναπτυχθεί με γρηγορότερο ρυθμό τόνισαν ο πρόεδρος του ΣΕΠΕΕ κ. Βασίλης  Μασσέλος και ο γενικός διευθυντής κ. Θεόφιλος Ασλανίδης σε συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Παπαθανάση.

Σε συνέχεια  αντίστοιχης  συνάντησης με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΕΕ παρουσίασαν, αναλυτικότερα, στον υφυπουργό την στρατηγική σημασία της αλυσίδας ένδυσης –κλωστοϋφαντουργίας  για τη ελληνική οικονομία, την θετική πορεία των εξαγωγών την τελευταία τριετία και τις ανάγκες στήριξης του κλάδου από την πολιτεία προκειμένου να αναπτυχθεί με γρηγορότερο ρυθμό και του κατέθεσαν επικαιροποιημένο πρόγραμμα υποστήριξης των δημιουργικών βιομηχανιών με έμφαση τις εξαγωγές, την καινοτομία και τον ανθρώπινο παράγοντα.

Η συνάντηση, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΣΕΠΕΕ, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν τρόποι περιορισμού του παραεμπορίου και συμφωνήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα προώθησης ελληνικών ενδυμάτων στην αγορά του Καναδά, η οποία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον μετά την  απελευθέρωσης των δασμών με την Ε.Ε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *