Friday , 26 April 2024

Σε έργα συντήρησης του Δημαρχείου και της Νέας Παραλίας προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Σύμβαση έργου για τη «Συντήρηση Δημαρχιακού Μεγάρου, Πολιτιστικού Κέντρου και Κολυμβητηρίου Τούμπας», υπέγραψαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Εφραίμ Κυριζίδης, και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.
Σύντομα, επίσης, η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με σημερινές ραδιοφωνικές δηλώσεις του κ.Κυριζίδη, θα προκηρύξει διαγωνισμό για τη συντήρηση της Νέας Παραλίας, όπου καταγράφονται αρκετά προβλήματα, ενώ μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να αντικατασταθεί με δωρεά ιδιώτη και όλο το ξύλινο δάπεδο στη Νέα Παραλία, που έχει υποστεί φθορές και σε κάποια σημεία έχει αποκολληθεί.

Αναφορικά με το πρώτο προαναφερόμενο έργο, είναι συμβατικής δαπάνης 150.369,5 ευρώ και αφορά τη συντήρηση και επισκευή κτιριακών υποδομών και δομικών κατασκευών του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, όπως και των κτιριακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην συμβολή των οδών Λαμπράκη και Kλεάνθους, δηλαδή των χώρων όπου στεγάζεται το Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας, το Δημοτικό Κολυμβητήριο και η 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, δηλαδή υπηρεσίες και χώρους εξυπηρέτησης κοινού. Με το έργο αυτό, που όπως τονίζει η δημοτική αρχή ικανοποιεί πρωτίστως τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής, αναμένεται να δοθεί στους δημότες και στους εργαζόμενους των συγκεκριμένων κτιριακών εγκαταστάσεων ένα νέο βελτιωμένο σύγχρονο περιβάλλον που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και των χρηστών και των εργαζομένων.

Όσον αφορά, δε, τη Νέα Παραλία, τα βασικότερα προβλήματα εντοπίζονται στους χώρους πρασίνου, στον ηλεκτροφωτισμό των πάρκων, στα συντριβάνια που δεν λειτουργούν και τα ξεκολλημένα μάρμαρα, ενώ αρκετά σημεία είναι γεμάτα με μουντζούρες και συνθήματα. “Δεν βρήκαμε καμία ενεργή εργολαβία όσον αφορά τη συντήρηση και τα αντιγκράφιτι στη Νέα Παραλία. ‘Ετσι, προχωράμε σε νέες διαδικασίες. Βγάζουμε καινούργιο διαγωνισμό για τη συντήρηση του παραλιακού μετώπου και ολοκληρώνουμε έναν άλλον για τα αντιγκράφιτι ώστε να μπορέσουμε να παρέμβουμε στο βανδαλισμένο τοπίο”, δήλωσε σχετικά ο κ.Κυριζίδης. Κατά τον ίδιον, επίσης, “δεν έχει συντηρηθεί εδώ και 15 χρόνια το ξύλινο ντεκ, όπως και πολλά ακόμη κομμάτια της παραλίας”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *