Tuesday , 23 April 2024

Σε “αναβρασμό” οι αγρότες, ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις- Colpo grosso ετοιμάζει η κυβέρνηση

Του Γ. Κατσιάνη

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι αγρότες σε Θεσσαλία και Μακεδονία, με αφορμή το υπέρογκο κόστος που καλούνται να καταβάλλουν για τις καλλιέργειες τους.

Η αύξηση του κόστους παραγωγής, η καθυστέρηση στην πληρωμή των ενισχύσεων και οι περικοπές στις κοινοτικές ενισχύσεις έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο χιλιάδες οικογένειες που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα.

Όπως τονίζουν αγροτοσυνδικαλιστές,οι πρόσφατες κινητοποιήσεις σε Νάουσα, Αμύνταιο και Τύρναβο αποτελούν την αφετηρία ενός νέου γύρου κινητοποιήσεων, οι οποίες αναμένεται να κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ορόσημο των αγροτικών κινητοποιήσεων θεωρείται η έκθεση Agrotica, η οποία ανοίγει τις πύλες της την προσεχή Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

Ο αιφνιδιασμός της κυβέρνησης

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει τους αγρότες να στήσουν οδοφράγματα και μάλιστα, παραμονές εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενίσχυση των αγροτών.

Για την ιστορία, να θυμίσω ότι κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στις αρχές Φεβρουαρίου όταν παραμονή των αγροτικών κινητοποιήσεων στη Λάρισα, ο τότε υπουργός, Σπήλιος Λιβανός είχε ανακοινώσει επτά νέα μέτρα στήριξης, ύψους 170 εκατ. ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *