Saturday , 20 April 2024

Σε γαλάζιο…φόντο η εκλογική αναμέτρηση για το δήμο Θεσσαλονίκης

Σκεπτικισμός επικρατεί στην Πειραιώς αναφορικά με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας “Karfitsa”, σύμφωνα με την οποία εξελίσσεται σε «γαλάζιο» ντέρμπι η υπόθεση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η φθίνουσα πορεία που καταγράφουν τα ποσοστά του επίσημου υποψηφίου της ΝΔ, Νίκου Ταχιάου (16,2%), σε συνδυασμό με τις ανοδικές τάσεις του «αντάρτη», Γιώργου Ορφανού (14,3%) και του τέως αντιδημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα (12,4%) προβληματίζουν τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επιπλέον, η χαλαρή διάθεση που επιδεικνύουν τοπικά κομματικά στελέχη να στηρίξουν τον κ. Ταχιάο, διαμορφώνει ένα διαφορετικό σκηνικό από εκείνο που επικρατούσε πριν από δύο μήνες, όταν ο «γαλάζιος» υποψήφιος θεωρούνταν φαβορί για το δήμο Θεσσαλονίκης.

Σαν να μην έφτασε αυτό, το χθεσινό επεισόδιο του κ. Ταχιάου με τον διευθυντή του προεκλογικού αγώνα του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Θετικά», Θεόδωρο Δοϊρανλή βάζει «φρένο» στο σενάριο των μελλοντικών συνεργασιών με υποψηφίους που προέρχονται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, όπως είναι για παράδειγμα ο Μάκης Κυριζίδης και όχι μόνο.

«Είμαι αληθινός, δεν μπορώ να υποκρίνομαι…», φέρεται να απαντά ο κ. Ταχιάος στους συνεργάτες του όταν του ζητούν να ρίξει τους τόνους.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι δεν θα πλήξουμε στο δήμο Θεσσαλονίκης τις υπόλοιπες τρεις εβδομάδες που υπολείπονται για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *