Thursday , 28 March 2024

Σε “διαγωνισμό ασφυξίας” οι κάτοικοι της Τούμπας στα μονά λεωφορεία – Διαμαρτυρίες για τη γραμμή 12

Της Σ.Ξανθοπούλου

Εκατοντάδες είναι τα παράπονα των κατοίκων της τέταρτης δημοτικής κοινότητας στην Τούμπα που εδώ και μήνες καλούνται να επιβιβάζονται πάρα πολλές φορές σε μονά λεωφορεία της γραμμής 12 (Κ.ΤΟΥΜΠΑ-ΚΤΕΛ). Από τη στιγμή που άρχισαν τα προβλήματα με τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, οι κάτοικοι της Τούμπας έδειξαν ανοχή και υπομονή ελπίζοντας ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα αλλάξει.

Καθημερινά όμως διαπιστώνουν ότι οι εξαγγελίες για καινούργια λεωφορεία πέφτουν στο κενό γιατί η πραγματικότητα και η καθημερινότητα δείχνουν τι συμβαίνει.

Αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατεί είναι να στοιβάζονται οι πολίτες, εδικά σε ώρες αιχμής, στα μονά λεωφορεία του ΟΑΣΘ, τα οποία είναι πολύ μικρά για να ανταποκριθούν αξιοπρεπώς στις ανάγκες μετακίνησης των πολιτών. Πολλοί, αναγκάζονται να πάρουν ταξί αλλά και αυτό δεν είναι λύση. “Το ταξί είναι λύση για έκτακτες περιπτώσεις και όχι για καθημερινή χρήση” λένε οι κάτοικοι της Τούμπας.

“Εδώ δεν χωράμε στα αρθρωτά, θα χωρέσουμε στα μονά λεωφορεία;” αναρωτιόνταν χθες οι επιβάτες που περίμεναν στη στάση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών επί της οδού Νικολάου Γερμανού. Οι επιβάτες διαμαρτύρονται και επισημαίνουν ότι δεν είναι δυνατόν μια περιοχή όπως η Τούμπα, να στριμώχνεται σε μονά λεωφορεία και υπογραμμίζουν ότι η γραμμή 12 ξεκινά από τα όρια του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, συνεχίζει στο δήμο Θεσσαλονίκης, διασχίζοντας ολόκληρο το κέντρο της πόλης και καταλήγει στα ΚΤΕΛ στην περιοχή Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Επομένως, όπως επισημαίνουν, είναι αδύνατον να μετακινηθούν αξιοπρεπώς λόγω της υπερπληθώρας επιβατών.
Η φωτογραφία που βλέπετε είναι σημερινή στις 09.00 πμ από την αποβίβαση στη στάση “ΧΑΝΘ” στην οδό Τσιμισκή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *