Friday , 19 April 2024

Σε διαθεσιμότητα ο λιμενάρχης Θεσσαλονίκης-Στην ειδική ανακρίτρια το Σαββατοκύριακο και οι 18 κατηγορούμενοι για την υπόθεση διαφθοράς

Σε αυτεπάγγελτη διαθεσιμότητα τέθηκε με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος ο λιμενάρχης Θεσσαλονίκης, που κατηγορείται ότι συμμετείχε μαζί με άλλα 17 άτομα στην υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση πλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τη χρήση περισσότερων ρυμουλκών σκαφών απ’ όσα ήταν αναγκαία για τον ελλιμενισμό τους, ύστερα από χρηματισμό. Σε βάρος του λιμενάρχη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση άρθρων του ποινικού κώδικα και του νόμου 4557/2018, που αφορούν την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

Επίσης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης έθεσε σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας έξι πλοηγούς της Πλοηγικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης προς τους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος τους και αφορά τις κακουργηματικές πράξεις της “εγκληματικής οργάνωσης” και της “εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση από κοινού” της “νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις” (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) και της “δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση”.

Με την ίδια απόφαση του υπουργού ανεστάλη επίσης η άσκηση των καθηκόντων του αρχιπλοηγού του Πλοηγικού Σταθμού Πειραιά μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του δίωξη για παράβαση του άρθρου 169 του Ποινικού Κώδικα, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά που αφορά την κατηγορία της απείθειας.

Οι 18 κατηγορούμενοι για την εν λόγω υπόθεση θα βρεθούν ενώπιον της Α’ ειδικής ανακρίτριας το Σάββατο (05/10) και την Κυριακή (06/10). Μεταξύ αυτών περιλαβάνονται και ιδιοκτήτες εταιρειών ρυμουλκών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *