Saturday , 26 April 2025

Σε εξέλιξη η επιχείρηση “καθαρή Θεσσαλονίκη”

Του Γ.Κατσιάνη

Μια διαφορετική εικόνα από εκείνη της γιορτινής πόλης με τα…σκουπίδια, έχει τις τελευταίες ώρες η Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης καθαρισμού της πόλης από απορρίμματα και ογκώδη αντικείμενα, έχουν συγκεντρωθεί το τελευταίο 24ωρο, 877 τόνοι σκουπιδιών, 480 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών και 40 τόνοι ογκώδη.

Σύμφωνα με την αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας, τα ογκώδη αντικείμενα συλλέχθηκαν από συνολικά 342 σημεία της πόλης.

“Από την πρώτη στιγμή δεσμευτήκαμε πως θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αλλάξουμε ριζικά την εικόνα της πόλης σε σχέση με την καθαριότητα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, γι’ αυτό από χθες εφαρμόζουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την καθαριότητα”, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το πλύσιμο κεντρικών οδών της πόλης, όπως για παράδειγμα στην συμβολή των οδών Χρυσοχόου και Πραξιτέλους στην πέμπτη δημοτική κοινότητα (φωτογραφία) ενώ ανάλογες δράσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλα σημεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *