Friday , 26 April 2024

Σε επίπεδα καύσωνα από σήμερα ο υδράργυρος – Αύριο η κορύφωση των θερμοκρασιών

Σε επίπεδα καύσωνα εισέρχεται από σήμερα η θερμοκρασία στη χώρα μας, με προοπτική κορύφωσης αύριο, Πέμπτη.

Στη Δυτική Μακεδονία ο υδράργυρος, σύμφωνα με το meteo, αναμένεται να φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη στους 36, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά τους 37, στην Ήπειρο τους 33, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο τους 36, στα νησιά του Ιονίου τους 32, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες τους 37, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα τους 35 και στην Κρήτη τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται την Πέμπτη και θα καλύπτουν πολύ μεγάλο μέρος της χώρας. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει θέσει ως όριο τους 39 βαθμούς σαν μια αντιπροσωπευτική μέγιστη θερμοκρασία για τη χώρα, όμως σε κάποιες περιοχές θα υπάρχουν υψηλότερες τιμές, ενώ λόγω ειδικών τοπικών συνθηκών ή εξαιτίας καθοδικών κινήσεων του αντικυκλώνα, δεν έχει αποκλείσει τιμές τοπικά θερμοκρασίες έως τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Στη συνέχεια, πάντως, ένα «μέτωπο» θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού με μπουρίνια και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Από το απόγευμα της Πέμπτης αναμένονται τοπικά μπουρίνια στη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως στη Μακεδονία, στη Θράκη και -με τα σημερινά δεδομένα- και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Κλιματιζόμενοι χώροι στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Κλιματιζόμενους χώρους για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες ανακοίνωσε ότι διαθέτει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Οι κλιματιζόμενοι χώροι που θα παραμείνουν ανοιχτοί -σε πρώτη φάση σήμερα (22/6) και αύριο (23/6)- από τις 11.00 το πρωί έως και τις 8.00 το βράδυ είναι οι ακόλουθοι:
1. Τέταρτο παράρτημα ΚΑΠΗ, Γρηγορίου Λαμπράκη 42.
3. Πέμπτο παράρτημα ΚΑΠΗ, Αλεξανδρείας 27.
Επιπρόσθετα, πέραν της βραδινής λειτουργίας του, ανοικτό από τις 11.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ θα βρίσκεται και το υπνωτήριο αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *