Thursday , 25 April 2024

Σε επίπεδα Νοεμβρίου το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη

Σε επίπεδα Νοεμβρίου έχει “σκαρφαλώσει” το ιικό φορτίο του νέου κωρονοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα πορίσματα των νέων μετρήσεων (διαγράμματα), που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ μαζί με την ΕΥΑΘ και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, το ιικό φορτίο που αντιχνεύται σήμερα είναι αντίστοιχο του πρώτου δεκαημέρου του Νομεβρίου και έχει αυξηθεί κατά 30% την τελευταία εβδομάδα.

Ειδικότερα, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων δηλαδή της Δευτέρας 5 και της Τρίτης 6 Απριλίου είναι:

-Οριακά σταθερή (αύξηση 7%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων, δηλαδή της Παρασκευής 2 και της Κυριακής 4 Απριλίου.

-Αυξημένη κατά 30% σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Δευτέρας 29 και Τρίτης 30 Μαρτίου.

“Οι σταθερά υψηλές τιμές του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης τις τελευταίες ημέρες σε συνδυασμό με την υπερβολική πίεση στα νοσοκομεία της πόλης δείχνουν ότι παραμένουμε στα πρόθυρα του επιδημιολογικού συναγερμού. Είναι σημαντικό να μην υπάρξει εφησυχασμός και χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων, που να οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης”, τόνισε σε δηλώσεις του ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *