Thursday , 25 April 2024

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Λαγκαδά – Εκτεταμένες πλημμύρες προκάλεσε η “Θάλεια”

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λαγκαδά, μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες και ζημιές που προκάλεσε η καταιγίδα “Θάλεια” στη διάρκεια της νύχτας. Επίσης, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου εγκρίνεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150.000 ευρώ για τον Δήμο Λαγκαδά και ισόποση ενίσχυση για τον Δήμο Βελβεντού Κοζάνης, που επίσης υπέστη καταστροφές.

Τα ισχυρά φαινόμενα διήρκησαν κατά κύριο λόγο από τις 00:50 έως τις 04:20 και σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών συνολικά έπεσαν 90 mm βροχής.

Τα καιρικά φαινόμενα, όπως δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, ήταν ιδιαίτερα έντονα και είχαν ως συνέπεια να πλημμυρίσουν δρόμοι και κατοικίες και να εγκλωβιστούν άνθρωποι σε σπίτια και αυτοκίνητα. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε να αποκαθίσταται η κυκλοφορία στους δρόμους που συγκλίνουν προς την πόλη του Λαγκαδά.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκεται στον Λαγκαδά η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, προκειμένου να γίνει η αποτίμηση των καταστροφών της θεομηνίας, μαζί με τον προιστάμενο της Διεύθυνσης Αυτοτελούς Προστασίας της ΠΚΜ Μπάμπη Στεργιάδη και τον Δήμαρχο Γιάννη Ταχμαζίδη.

Τα ΚΑΠΗ του δήμου Λαγκαδά είναι ανοικτά για δημότες που χρειάζονται κάποιο ασφαλές σημείο για να μείνουν και ήδη δέκα άτομα φιλοξενούνται στον χώρο.

Στις πληγείσες περιοχές επιχειρού περισσότερα από 60 μηχανήματα ιδιωτικών υπηρεσιών αλλά και ιδιωτών που επιστρατεύτηκαν από τη δημοτική αρχή, ενώ κλιμάκια της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουν αρχίσει αυτοψίες προκειμένου να γίνει εκτίμηση και αποκατάσταση των ζημιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *