Thursday , 18 April 2024

Σε οικονομική αιμορραγία οι παιδότοποι – “Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με…click away!” λέει ο Σύλλογος Παιδοτόπων Ελλάδος

Ουσιαστικές επιδοτήσεις και όχι δάνεια ζητά ο Σύλλογος Παιδοτόπων Ελλάδος καθώς όπως επισημαίνει “οι επιχειρήσεις κατήντησαν φαντάσματα”.

Σε ανάρτησή της στο facebook η πρόεδρος του Συλλόγου Παιδοτόπων Ελλάδος Ευτυχία Μαρίνου αναφέρει ότι “επιχειρήσεις που επενδύθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παραμένουν σχεδόν 1 χρόνο κλειστές με μηδενικά έσοδα. Ο χρονικός ορίζοντας και οι προϋποθέσεις επαναλειτουργίας τους παραμένει άγνωστος. Άνθρωποι που ζούσαν με αξιοπρέπεια κατάντησαν ζητιάνοι και προσπαθούν να σώσουν τις επιχειρήσεις τους και να επιβιώσουν οι οικογένειες τους με την ελεημοσύνη του κράτους. Όσο καλή πρόθεση και αν έχει η κυβέρνηση η οποία λαμβάνει κάποια οριζόντια ανακουφιστικά μέτρα , θα πρέπει να κατανοήσει ότι ο κλάδος μας, όπως και κάποιοι άλλοι , λόγω της ιδιαιτερότητάς του έχει οδηγηθεί σε κατάρρευση. Η επιστρεπτέα προκαταβολή 5 μόνο σαν φιλοδώρημα μπορεί να χαρακτηριστεί”.

Η κ. Μαρίνου τονίζει ότι πρέπει να υπάρξει άμεση οικονομική στήριξη. “Προτάσεις και λύσεις έχουν κατατεθεί από τον Σύλλογό μας, τόσο δια ζώσης όσο και μέσω επιστολών. Η αιμορραγία του κλάδου έγινε πλέον ακατάσχετη”.

Ο Σύλλογος Παιδοτόπων Ελλάδος επισημαίνει ότι ο κλάδος διαφέρει από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις καθώς δεν μπορούν να κάνουν delivery, δεν μπορούν να κάνουν take away, δεν μπορούν να δουλέψουν διαδικτυακά, δεν κάνουν click in shop και δεν μπορούν να δουλέψουν με e- shop. Συνεπώς, όπως επισημαίνουν τα αρμόδια Υπουργεία θα πρέπει να κάνουν άμεσο διαχωρισμό και να στηρίξουν τους επιχειρηματίες του κλάδου με πρόσθετα οικονομικά μέτρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *