Monday , 15 July 2024

Σε πλήρη εξέλιξη οι συνδέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε Κύμινα & Νέα Μάλγαρα με το δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Η δέσμευση του δήμαρχου Δέλτα Γιάννη και της διοίκησης του δήμου για την άμεση σύνδεση νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις κοινότητες Κυμίνων και Νέων Μαλγάρων με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου γίνεται πράξη.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης τον περασμένο Ιούλιο, συναντήθηκε με κατοίκους και φορείς των Κυμίνων και των Νέων Μαλγάρων και δεσμεύτηκε σε ανοιχτή συνέλευση παρουσία στελεχών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ότι οι δημότες και οι επιχειρηματίες της περιοχής μέσα στο 2021 θα έχουν συνδεθεί με το φυσικό αέριο, αποκτώντας ένα οικονομικότερο και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο θέρμανσης.

«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους δημότες μας πραγματοποιούμε όσα υποσχόμαστε με κύρος και συνέπεια. Μετά από την άριστη συνεργασία που αναπτύξαμε με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, η Εταιρεία ενέταξε την δημοτική Ενότητα Αξιού στο σχεδιασμό της και γίνεται πλέον πράξη η άμεση τροφοδότηση της περιοχής με φυσικό αέριο, προκειμένου οι πολίτες της περιοχής να έχουν πρόσβαση σε ένα μέσο θέρμανσης, σύγχρονο, οικονομικό και μη ρυπογόνο. Το επόμενο διάστημα αρχίζει η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην κοινότητα Ανατολικού, ώστε να τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο στις αρχές του 2022 με την έναρξη υποβολής αιτήσεων την Παρασκευή 23 Ιουλίου στην πλατεία Ανατολικού.  Η περιοχή σταδιακά αλλάζει σελίδα και εκσυγχρονίζεται με νέα μέσα που συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου του Δήμου Δέλτα, κ. Ιωάννη  Ιωαννίδη και του Διευθυντή Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μιχάλη Στεργιόπουλου, τέθηκε στο επίκεντρο η πορεία των έργων σύνδεσης, που αναμένεται να ολοκληρωθούν με την αεριοδότηση του δικτύου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2021.

Στη συνάντηση, παρευρέθηκαν ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δέλτα κ. Κωνσταντίνος Λουμπούτης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών Χρύσα Γεωργιάδου, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλμπάνης Θεοφάνης δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Παράλληλα υπογράφηκαν οι Συμβάσεις Σύνδεσης των 12 δημοτικών κτιρίων των Κυμίνων-Ν. Μαλγάρων με το δίκτυο φυσικού αερίου, γεγονός που θα αποφέρει εξορθολογισμό των ενεργειακών δαπανών της τοπικής αυτοδιοίκησης και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Ο κ. Μ. Στεργιόπουλος ενημέρωσε τον Δήμαρχο Δέλτα για το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, σύμφωνα με το οποίο για την περίοδο 2021-2025 προβλέπονται επενδύσεις ύψους ~ 7,2 εκ.€ για την κατασκευή πάνω από 34 χλμ. δικτύου χαμηλής και μέσης πίεσης και 3.000 νέων συνδέσεων στον Δήμο Δέλτα.

Στον υπαίθριο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου των  Κυμίνων παρευρέθηκε στις 13 Ιουλίου 2021 το Όχημα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές δράσεις για την ασφαλή χρήση του φυσικού αερίου και την διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο διανομής, όπου καταγράφηκε το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής.

Για την εξυπηρέτηση των αιτήσεων συνδέσεων φυσικού αερίου, οι πολίτες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 11 150 ή 2310584444, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.edathess.gr, ή το Γραφείο Εξυπηρέτησης στην οδό Μοναστηρίου 256 & Δ. Γληνού7, Μενεμένη.  Επισημαίνεται ότι η Έκπτωση 100% στα Τέλη Σύνδεσης για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και για όλες τις χρήσεις, ισχύει έως τις 31/12/2021.

Ενημέρωση για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στο Ανατολικό

Το Όχημα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει προγραμματιστεί να παρευρίσκεται την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 στην περιοχή του  Ανατολικού για την ενημέρωση και την καταγραφή των νέων αιτήσεων συνδέσεων. Οι εργασίες στην  περιοχή του Ανατολικού θα ξεκινήσουν το τελευταίο τρίμηνο του 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθούν με την αεριοδότηση του δικτύου στις αρχές του έτους 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *