Thursday , 25 April 2024

Σε πλήρη ετοιμότητα ο δήμος Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση του χιονιά

Του Γ. Κατσιάνη

Έτοιμος να αντιμετωπίσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ειδικότερα, τις χιονοπτώσεις είναι ο μηχανισμός του δήμου Θεσσαλονίκης, παρά το γεγονός ότι η χειμερινή περίοδος βρίσκεται προ των πυλών.

Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του συντονιστικού τοπικού οργάνου ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Μωϋσίδης, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ήδη στις αποθήκες του 500 τόνους αλατιού.

“Έχει προχωρήσει η διαδικασία για να προμηθευτούμε άλλους 425 τόνους αλατιού, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ένα χιονιά που ενδεχομένως να πλήξει την πόλη”, δήλωσε ο κ. Μωϋσίδης.

Από την πλευρά της, η δασάρχης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας ενώ τόνισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοτόμηση των ξερών δένδρων.

“Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 110 φράγματα στο Σέϊχ Σου, γεγονός που σημαίνει ότι η αντιπλημμυρική προστασία είναι σε καλή κατάσταση”, σημείωσε η κα Αγγελίδου.

Την ανάγκη υλοποίησης των δράσεων που περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας, υπογράμμισε η αναπληρώτρια διευθύντρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

“Απαιτείται ο καθαρισμός των φρεατίων και των ρεμάτων καθώς και η απαγόρευση των διόδων”, υπογράμμισε η Κρυσταλλία Γεωργιάδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *