Friday , 29 March 2024

Σε σκληρό lockdown η Γερμανία από την ερχόμενη Τετάρτη

Σε καθεστώς αυστηρού lockdown μπαίνει η Γερμανία από την Τετάρτη, με κλείσιμο των καταστημάτων που δεν πωλούν προϊόντα ή υπηρεσίες πρώτης ανάγκης.

Οι πιο σκληροί περιορισμοί που συμφωνήθηκαν από την Άνγκελα Μέρκελ και τους επικεφαλής των 16 κρατιδίων της χώρας σε συζητήσεις σήμερα θα μπουν σε εφαρμογή από την επόμενη εβδομάδα και θα κρατήσουν τουλάχιστον έως τις 10 Ιανουρίου 2021, καθώς τα έως τώρα μέτρα δεν κατάφεραν να μειώσουν τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων απο κορωνοϊό. Τα μέτρα περιλαμβάνουν και αυστηρή απαγόρευση συγκεντρώσεων κατά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα μέτρα περιλαμβάνουν κλείσιμο των καταστημάτων (εκτός απο εκείνα που πουλάνε ήδη πρώτης ανάγκης), συστάσεις για κλείσιμο επιχειρήσεων και προτροπή για τα παιδιά σχολικής ηλικίας να μείνουν σπίτι, όταν αυτό είναι εφικτό.

“Υπάρχει επιγουσα ανάγκη για δράση. Είδαμε αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να θρηνήσουμε πολλούς νεκρούς” επεσήμανε η Άνγκελα Μέρκελ.

Εν τω μεταξύ, ομάδα λιανοπωλητών έγραψε στην Μέρκελ επιστολή  προειδοποίησης για «καταστροφικές συνέπειες» εάν τα καταστήματα παραμείνουν κλειστά κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου. “Σε περίπτωση σκληρού lockdown επισφραγίζετε αμετάκλητα την αφερεγγυότητα χιλιάδων λιανοπωλητών και βγάζετε εκατομμύρια κόσμο στην ανεργία” επισημαίνουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *