Friday , 26 April 2024

Σε σφιχτό απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα – Τι θα γίνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ακυρώσεις πτήσεων, με προσωπικό ασφαλείας ο ΟΑΣΘ

Σε σφιχτό απεργιακό κλοιό θα βρεθεί αύριο η χώρα, καθώς πλήθος κλάδων δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους και των τιμών σε βασικά είδη.

«Η Συνομοσπονδία, εκτιμώντας τη δύσκολη κατάσταση, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και η κοινωνία γενικότερα, με τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την εκτίναξη των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, δηλώνει ότι οι οριζόντιες παροχές με προεκλογικό άρωμα δεν λύνουν το πρόβλημα. Δυστυχώς, οι έχοντες και κατέχοντες, με πολιτική ανοχή, μετακύλησαν όλες τις επιβαρύνσεις στον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας» τονίζει η ΓΣΕΕ στη σχετική ανακοίνωσή της.

Οι εργαζόμενοι ζητούν «ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας μετά τις ραγδαίες αυξήσεις του ενεργειακού κόστους αλλά και της εκτίναξης των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης», όπως επίσης και γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους.

Στην Αθήνα

Στην Αθήνα, οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και το ΠΑΜΕ στις 10.30 στα Προπύλαια. Επίσης, τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της κυκλοφορίας ενώ σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, οι ηλεκτροδηγοί θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 το πρωί και από τις 22:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας αποφάσισε και το συνδικάτο αυτοκινητιστών ταξί της Αττικής, καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΑΤΑ, ενώ δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κηρυχθείσα 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνονται συγκεντρώσεις στις 10.30 π.μ. στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας με Εγνατία, μπροστά από το ΕΚΘ, στην Καμάρα και στο άγαλμα του Βενιζέλου. Το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, δρομολόγια των λεωφορείων θα γίνονται με προσωπικό ασφαλείας και θα κυκλοφορούν συνολικά μόνο 50 λεωφορεία.

Ακυρώσεις πτήσεων

Λόγω της εξάωρης στάσης εργασίας που θα πραγματοποιήσει αύριο η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) και της 24ωρης στάσης εργασίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Ο.Σ.Υ.Π.Α.), θα υπάρξουν ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air.

Ειδικότερα, λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) καθώς και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Ο.Σ.Υ.Π.Α.), σε 6ωρη (10:00 – 16:00 τοπική ώρα) και σε 24ωρη αντιστοίχως στάση εργασίας, θα υπάρξουν συνολικά ακυρώσεις 50 πτήσεων καθώς και τροποποιήσεις 42 πτήσεων, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού δικτύου τους.

Η AEGEAN και η Olympic Air ανακοίνωσαν πως θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να προωθήσουν τους επιβάτες των ως άνω ακυρωμένων πτήσεων στις πτήσεις των δικτύων τους, τις επόμενες ημέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της AEGEAN www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com

ή επικοινωνήσουν στα κάτωθι τηλέφωνα:

Για την AEGEAN:

801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air:

801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *