Του Γ.Κατσιάνη
Σε… σήριαλ τείνει να εξελιχθεί η διεξαγωγή των επιμελητηριακών εκλογών, μετά την εκ νέου (την τρίτη κατά σειρά) αναβολή τους για τα τέλη του 2024.
Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, η σχετική απόφαση εντάσσεται σε τροπολογία του υπουργείου Υγείας(!) που ψηφίστηκε χθες από την Βουλή.
Ειδικότερα, το άρθρο 7 της τροπολογίας που αφορά την χρονική μετάθεση της διαδικασίας εκλογής μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των επιμελητηρίων του ν. 4497/2017 αναφέρει ότι “η επόμενη, από την έναρξη ισχύος του παρόντος, διαδικασία εκλογής των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των επιμελητηρίων της παρ. 1 του άρθρου 69 του ν. 4497/2017 (Α ́ 171), διεξάγεται σε ημερομηνία μεταξύ της 15ης Νοεμβρίου 2024 και της 15ης Δεκεμβρίου 2024, που ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του οικείου επιμελητηρίου”.
Είχε προηγηθεί η επιστολή του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), Γιάννη Χατζηθεοδοσίου προς τον πρωθυπουργό, όπου ζητούσε να μην αναβληθούν οι εκλογές.
Για την ιστορία να θυμίσω ότι η πρώτη αναβολή των επιμελητηριακών εκλογών έγινε με τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης που ψηφίστηκε στις αρχές Μαρτίου του 2021 και μετέθεσε τον χρόνο διεξαγωγή τους το διάστημα 15-22 Νοεμβρίου 2022.
Ωστόσο, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της χώρας “πάγωσαν” εκ νέου την εκλογική διαδικασία στα επιμελητήρια, μεταθέτοντας τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών για τον Δεκέμβριο του 2023.