Saturday , 20 April 2024

Σκοτώνουν γάτες με φόλες στην Καλαμαριά – Κοντά στον πεζόδρομο

Στο … πόδι βρίσκονται οι φιλόζωοι της Καλαμαριάς, καθώς το τελευταίο τριήμερο κάποιος ή κάποια κάτοικος της περιοχής δηλητηριάζει αδέσποτες γατούλες στην περιοχή μεταξύ του κεντρικού πεζόδρομου και της Πόντου-Χαλδίας.

Σήμερα το πρωί βρέθηκε νεκρή από φόλα γατούλα στη συμβολή των οδών Χαλδίας και Παρχαρίδου (η σκουρόχρωμη γατούλα της φωτογραφίας), κοντά σε σημείο που επί σειρά ετών φιλόζωοι της περιοχής διατηρούν αυτοσχέδια σπιτάκια για αδέσποτες γατούλες σε παρακείμενη αλάνα, ενώ χθες το πρωί βρέθηκε νεκρή επίσης από φόλα άλλη γατούλα (η κανελί γατούλα της φωτογραφίας) στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς. Και στις δυο περιπτώσεις, σύμφωνα με τις αναρτήσεις στο Facebook των κατοίκων της περιοχής που εντόπισαν τα νεκρά ζωάκια, ήταν σαφείς οι ενδείξεις ότι ο θάνατός τους οφειλόταν σε δηλητηρίαση από φόλες. Επίσης και στις δυο περιπτώσεις ο άγνωστος (ή η άγνωστη) φαίνεται ότι έδρασε – ως συνήθως – πολύ αργά το βράδυ ή ξημερώματα, καθώς μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα δεν υπήρχαν τα νεκρά ζωάκια στα συγκεκριμένα σημεία και η απόσταση μεταξύ των δυο σημείων είναι κοντινή.

Φιλόζωοι της Καλαμαριάς δηλώνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι σκοπεύουν να αρχίσουν περιπολίες στην περιοχή, προκειμένου να οδηγήσουν τον δράστη στη δικαιοσύνη και να του επιβληθούν μεταξύ άλλων και τα συνακόλουθα ιδιαίτερα τσουχτερά πρόστιμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *