Tuesday , 16 April 2024

Σκρέκας: Επιδότηση 39 ευρώ τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών για το Φεβρουάριο – Τι ισχύει για αγρότες-βιομηχανία-επαγγελματίες

Στα 39 ευρώ διαμορφώνεται η επιδότηση προς τα νοικοκυριά για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης κατά των ανατιμήσεων στην ενέργεια που εφαρμόζει η Κυβέρνηση. Η συνολική αξία της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Φεβρουάριο ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε παράταση στη λειτουργία της πλατφόρμας για το «Νέο Εξοικονομώ» μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Όπως και τον Ιανουάριο, η επιδότηση για τα οικιακά τιμολόγια θα αφορά όλες τις παροχές κύριας κατοικίας, όπως αυτές δηλώνονται στο Ε1 (4,2 εκατ. παροχές), ανεξαρτήτως εισοδήματος, εμβαδού κατοικίας ή παρόχου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Σκρέκας, σε ό,τι αφορά στην ηλεκτρική ενέργεια και την επιδότηση σε οικιακά τιμολόγια και νοικοκυριά και τον Φεβρουάριο η επιδότηση θα αφορά σε όλες τις κύριες κατοικίες. Για τις πρώτες 150 κιλοβατώρες κατανάλωσης ανά μήνα θα υπάρξει επιδότηση 150 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Η μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 μεγαβατώρες τον μήνα ανέρχεται στα 39 ευρώ τον Φεβρουάριο.

Για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου η επιδότηση θα ανέλθει στα 170 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες της μηνιαίας κατανάλωσης. Η μέση μηνιαία ενίσχυση είναι 51 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την επιδότηση σε αγροτικά, επαγγελματικά και βιομηχανικά τιμολόγια ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε ότι:

Για τους επαγγελματικούς καταναλωτές οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας η μοναδιαία τιμή της επιδότησης παραμένει στα 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Το σύνολο της επιδότησης των επιχειρήσεων εκτιμάται σε 133 εκατ. ευρώ.

Για το φυσικό αέριο η κρατική επιδότηση τον Φεβρουάριο θα ανέλθει σε 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα για όλα τα νοικοκυριά. Παράλληλα η ΔΕΠΑ Εμπορίας θα προσφέρει έκπτωση 20 ευρώ για όλους τους πελάτες της.

Στις επιχειρήσεις θα δοθεί επιδότηση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *