Thursday , 25 April 2024

Σκρέκας: Στήριξη και των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο

Στήριξη των 700.000 νοικοκυριών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ τόνισε γενικότερα ότι για όσο χρειαστεί θα υπάρχει στήριξη απέναντι στην εκρηκτική αύξησης των τιμών ενέργειας για όλους και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει πλαφόν στο φυσικό αέριο, ο κ.Σκρέκας απάντησε: “Σιγά σιγά οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έρχονται και συντάσσονται με την πρόταση Μητσοτάκη, που πρότεινε από νωρίς να θεσπιστεί πλαφόν στο φυσικό αέριο στα διεθνή χρηματιστήρια. Στις 7 Σεπτεμβρίου στη γενική διεύθυνση ενέργειας ο Έλληνας εκπρόσωπος θα παρουσιάσει τη θέση της χώρας για περιορισμό της τιμής του φυσικού αερίου και θέσπιση πλαφόν”. 

Στη συνέχεια, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο παρέμβασης για την στήριξη των 700.000 νοικοκυριών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο είπε ότι “εντολή του πρωθυπουργού είναι να εξετάσουμε σενάρια στήριξης των νοικοκυριών, γιατί δεν μπορούμε να τα αφήσουμε να μην μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους στην καρδιά του χειμώνα”.

Σε ερώτηση τι μορφή θα έχει η παρέμβαση απάντησε λέγοντας ότι “πέρυσι είχαμε στηρίξει με ενισχύσεις τα νοικοκυριά και με αυξημένο επίδομα θέρμανσης, αλλά και μέσα από επιδοτήσεις μέσα από τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου”.

Πρόσθεσε πάντως ότι όλα θα αποφασιστούν μετά τις συνεννοήσεις με το οικονομικό επιτελείο και αφού ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ο υπουργός Ενέργειας έσπευσε επίσης να τονίσει ότι σύμφωνα με το ινστιτούτο Bruegel, η Ελλάδα είναι η πρώτη μεταξύ των χωρών μελών της Ε.Ε. στη στήριξη των νοικοκυρών με επιδοτήσεις που φτάνουν στο 3,6% του ΑΕΠ της χώρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *