Saturday , 20 April 2024

ΣΟΚ: Λουκέτο έφερε η πανδημία για το 50% των μελών της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών & Καφέ-Μπαρ Θεσσαλονίκης

Σαρωτική ήταν η επίπτωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στον κλάδο της καφεστίασης, όπως προκύπτει από την εκκαθάριση μητρώου που έχει σε εξέλιξη και ολοκληρώνει εντός των επόμενων ημερών η ‘Ενωση Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης.

Από τα 1400 μέλη της Ένωσης που ήταν ενεργά πριν την πανδημία, όπως επισημαίνει σχετικά στο Thesseconomy.gr ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, Μιχάλης Επιτροπίδης, έχουν βάλει λουκέτο από το ξέσπασμα της πανδημίας μέχρι σήμερα τα 700. Από τα 700 αυτά καταστήματα, τα 500 έχουν αλλάξει χέρια. Σε κάθε περίπτωση, όμως, όπως σημειώνει ο γ.γ. της Ένωσης, αυτό “δεν αναιρεί το γεγονός ότι 700 επαγγελματίες-επιχειρηματίες καταστράφηκαν”.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί, εξάλλου, όπως δημοσίευσε προ μερικών ημερών το Thesseconomy.gr, το λουκέτο που έβαλε πρόσφατα δημοφιλές και με πολύχρονη παρουσία εστιατόριο/ψαροταβέρνα  στην παραλιακή της Νέας Κρήνης, στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Πασσαλίδη, ενώ γενικότερα η περιοχή της Νέας Κρήνης έχει χάσει μεγάλο αριθμό ταβερνών από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και εξής και ακόμη και στον κεντρικό πεζόδρομο της Καλαμαριάς στη διάρκεια της πανδημίας έβαλε λουκέτο το ένα από τα τρία σουβλατζίδικα-ψησταριές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *