Friday , 29 March 2024

Σπείρα απέσπασε 230.000 ευρώ από 19 ανυποψίαστους πολίτες που πωλούσαν το όχημα τους μέσω ιστοσελίδας

Στα «δίχτυα» των διωκτικών αρχών πιάστηκε σπείρα επιτήδειων, οι οποίοι κατάφεραν να αποσπάσουν το ποσό των 230.000 ευρώ σε διάστημα μόλις πέντε μηνών από τα θύματα τους.

Σύμφωνα με την ασφάλεια Θεσσαλονίκης, οι δράστες προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματα τους, μέσω ιστοσελίδας όπου φιλοξενούνταν αγγελίες για την πώληση οχημάτων.

Στη συνέχεια, ο 48χρονος επικεφαλής της οργάνωσης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους ενδιαφερόμενους και αφού τους έπειθε ότι ήθελε να αγοράσει κάποιο αυτοκίνητο ή φορτηγό, τους ζητούσε να του στείλουν τα στοιχεία ταυτότητας και τους αριθμούς των τραπεζικών τους λογαριασμών για να προχωρήσει στην κατάθεση των χρημάτων.

Ακολούθως, τα οχήματα παραλάμβαναν συνεργάτες του 48χρονου, τα οποία μάλιστα πωλούνταν μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας σε τιμή χαμηλότερη από εκείνη που αγοράστηκαν.

Σε μια προσπάθεια να καταστήσουν αληθοφανή την πώληση τους, οι δράστες αναρτούσαν τα στοιχεία των προηγούμενων ιδιοκτητών ενώ όσοι εκδήλωναν ενδιαφέρον να αγοράσουν τα υπό πώληση αυτοκίνητα και οχήματα, πλήρωναν με μετρητά.

Με την συγκεκριμένη μέθοδο, τα μέλη της οργάνωσης κατάφεραν να εξαπατήσουν συνολικά 19 πολίτες ενώ προσπάθησαν να ξεγελάσουν άλλα 16 άτομα.

Κατά την διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, συνελήφθησαν οκτώ άτομα ενώ βρέθηκαν και επιστράφηκαν στους κατόχους τους πέντε οχήματα.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *