Friday , 29 March 2024

Σταϊκούρας: Έρχονται αυξήσεις περίπου 7,5% στους συνταξιούχους και τρίτη αύξηση κατώτατου μισθού

Αυξήσεις περίπου 7,5% στους συνταξιούχους και τρίτη αύξηση κατώτατου μισθού προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Εκτιμώ ότι οι αυξήσεις των συντάξεων θα είναι περίπου στην περιοχή του 7,5%. Οι αυξήσεις προκύπτουν από το άθροισμα του 50% του ΑΕΠ και του πληθωρισμού. Οι εκτιμήσεις για το ΑΕΠ από το ΥΠΟΙΚ θα είναι λίγο πιο συντηρητικές από της Κομισιόν. Στον δε πληθωρισμό θα τείνει προς το 10%, δηλαδή βγαίνει ένα αποτέλεσμα περίπου 7,5%» διευκρίνισε σχετικά ο κ.Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι οι εν λόγω αυξήσεις πηγαίνουν σε 2,3 εκατομμύρια πολίτες, εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα είναι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης ότι “στο πρώτο εξάμηνο του 2023 θα νομοθετήσουμε την τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού” και γνωστοποίησε ότι οι σχετικές διαδικασίες θα αρχίσουν στις αρχές του νέου έτους.
Όσον αφορά, τέλος, στο επίδομα θέρμανσης, ανέφερε ότι μέχρι τέλος του έτους θα πληρωθεί στους περσινούς δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης  το σύνολο του επιδόματος που πήραν πέρυσι και θα συμψηφιστεί με τις επόμενες δόσεις του 2023. “Βοηθάμε ένα μεγάλο  κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, να πάρει το σύνολο του επιδόματος φέτος και όχι σε τρεις δόσεις όπως το πήρε πέρυσι”, σημείωσε σχετικά και πρόσθεσε ότι μέχρι χθες είχαν υποβάλει αίτηση για επίδομα θέρμανσης 446.000 πολίτες. Οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *