Saturday , 20 April 2024

Σταϊκούρας: Εντός της επόμενης εβδομάδας οι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα – Μείωση φόρων

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα, και ποιοί είναι οι δικαιούχοι, δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Κατά τον ίδιο, το υπερπλεόνασμα θα πάει σε ανέργους και σε άλλες ευαίσθητες ομάδες, ενώ στόχευση και βούληση της Κυβέρνησης είναι να μειώσει φόρους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Απαντώντας, δε, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποιες θεωρεί ευαίσθητες οικονομικά ομάδες αναφέρθηκε στους μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι είχαν ενισχυθεί και το 2013 αλλά δεν είχε ληφθεί αντίστοιχη μέριμνα σε έκτακτες ενισχύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ δεν απέκλεισε να μοιραστεί μέρισμα και στους δικαιούχους του ΚΕΑ .

Ο κ.Σταϊκούρας προανήγγειλε, επίσης, ότι η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης θα αρχίσει νωρίτερα από το 2021, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ και το 2020, ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπει ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και διαμήνυσε ότι το εισόδημα των πολιτών το 2020 θα είναι μεγαλύτερο από το 2019.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τους πολίτες να ρυθμίσουν άμεσα τα δάνεια πρώτης κατοικίας καθώς, όπως είπε, δεν θα υπάρχει νέα παράταση για τη ρύθμιση των δανείων, ενώ ανέφερε επίσης πως έσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 θα ανακοινωθούν και τα κίνητρα για τα καθαρά αυτοκίνητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *