Thursday , 28 March 2024

Σταϊκούρας και Καράογλου στο 5o Thessaloniki Summit: 3,3 δισ.ευρώ για ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων-“Κανείς δεν θα μείνει απροστάτευτος στη νέα δοκιμασία”

Κονδύλια 3,3 δισεκατ.ευρώ θα διαθέσει η Κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2020 για να ενισχύσει το δίχτυ προστασίας για επιχειρήσεις και εργαζομένους, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο 5ο Thessaloniki Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος σήμερα και αύριο, σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Στο μέτρο της ευθύνης που πρέπει να επιδεικνύουμε ως κοινωνία, έχοντας ως γνώμονα ότι η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα, στάθηκε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών του Summit, τονίζοντας επίσης πως “κανένας δεν θα μείνει απροστάτευτος στη νέα δοκιμασία”

Η Κυβέρνηση – τόνισε ο κ.Σταϊκούρας – πήρε έγκαιρα μέτρα για να στηρίξει την οικονομία, σε μια περίοδο μεγάλης ανασφάλειας λόγω της πανδημίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί η δήλωσή του πως τα αποθέματα των 37,7 δισεκατ. ευρώ ενισχύθηκαν με άλλα 16 δισ.ευρώ από τον δανεισμό της χώρας μας με ευνοϊκούς όρους, αποθέματα – όπως σημείωσε – καίριας σημασίας για την περαιτέρω στήριξη της οικονομίας.

Όσον αφορά στα κονδύλια άνω των 70 δισεκατ.ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι πρόκειται για μοναδική ευκαιρία για επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις και τόνισε ότι τα σχέδια της κυβέρνησης είναι φιλόδοξα για την επόμενη μέρα της χώρας, που περιλαμβάνει μείωση φόρων και ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος, ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου κ.α.

Στο μέτρο της ευθύνης που πρέπει να επιδεικνύουμε ως κοινωνία, έχοντας ως γνώμονα ότι η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα, στάθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών του Summit 2020, που διοργανώνει διαδικτυακά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι η επόμενη ημέρα της πανδημίας πρέπει να βρει τη χώρα ενωμένη, έτοιμη να ανατάξει την οικονομία και όχι διαιρεμένη σε “κορωνοϊομάχους” και “κορωνοϊο-αρνητές”, φέρνοντας ως παράδειγμα το απαγορευτικό του περασμένου Μαρτίου που μας δίδαξε τη σημασία της αλληλεγγύης αλλά και την επικινδυνότητα του διχασμού.  

“Οι καταστάσεις που βιώνουμε είναι δυσάρεστες για όλους. Για την ανθρώπινη ζωή, την οικονομία, την εργασία, τα νοικοκυριά, την επιχειρηματικότητα, όμως ως Κυβέρνηση κάναμε, κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για την προστασία της υγείας των πολιτών”, είπε.

Ακόμη αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη αξία που έχει να ανταποκριθούμε συνολικά ως κοινωνία στις απαιτήσεις των περιστάσεων, πειθαρχώντας στις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων ώστε να προφυλαχθούμε από τον κορωνοϊό και με τον τρόπο αυτόν να προστατέψουμε όσο γίνεται περισσότερες ανθρώπινες ζωές και να μην επιβαρυνθεί το ήδη δοκιμαζόμενο Εθνικό Σύστημα Υγείας. “Ο κίνδυνος είναι ορατός, ο ιός επικίνδυνος και ουδείς είναι άτρωτος” τόνισε.

Μιλώντας για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κυβέρνηση με απώτερο σκοπό να αμβλύνει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, στηρίζοντας ενεργά εργαζόμενους και επιχειρήσεις, ο κ. Καράογλου εστίασε στην ανάγκη διατήρησης της κοινωνικής συνοχής. Ακόμη εξήγησε πως “κανένας δεν θα μείνει απροστάτευτος στη νέα δοκιμασία”, υπενθυμίζοντας τα στοχευμένα μέτρα 24 δισεκατομμυρίων ευρώ που εφαρμόστηκαν στην πρώτη φάση της πανδημίας, αλλά και τα έγκαιρα μέτρα ενίσχυσης που ήδη τέθηκαν σε ισχύ τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως είπε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης): “Ως χώρα επιβάλλεται να εξοπλιστούμε με υπομονή, να τηρήσουμε όλοι μαζί τα μέτρα και να ομονοήσουμε πως το πολυτιμότερο αγαθό στη ζωή είναι η υγεία. Ας κάνουμε, λοιπόν, το καθήκον μας ως ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες”.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *