Saturday , 20 April 2024

Στα αζήτητα η Κάσος για τις ακτοπλοϊκές εταιρίες

Του Γ.Κατσιάνη

Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία των κατοίκων της Κάσου, οι οποίοι εδώ και τρεις εβδομάδες ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να δώσει λύση στο θέμα της τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με το λιμάνι του Πειραιά.

Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Ερωτόκριτος, από τα μέσα Οκτωβρίου πραγματοποιείται μόνο μία προσέγγιση πλοίου την εβδομάδα(!) στο νησί.

“Ενώ υπήρξαν δημόσιες δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για ανάληψη υπηρεσίας πλοίου Β’ κατηγορίας που θα εκτελεί από την 1η Νοεμβρίου 2022 τρία δρομολόγια εβδομαδιαία από Πειραιά προς την Κάσο-Καρπαθία αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος η αναξιοπιστία και η ανεπάρκεια της να τις εκπληρώσει”, τονίζεται, μεταξύ άλλων σε ψήφισμα του δήμου Κάσου.

Στο πλαίσιο αυτό, κάτοικοι και δήμος πραγματοποιούν κινητοποιήσεις (φωτογραφία) σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την Πολιτεία να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Τι υποστηρίζει το υπουργείο Ναυτιλίας

Με παρέμβαση του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης ανακοίνωσε ότι η δρομολογιακή σύνδεση των νησιών Κάσου και Καρπάθου θα αποκατασταθεί την Τρίτη 1 Νοεμβρίου με το πλοίο “Πρέβελης”.

“Θα υπάρχουν δύο δρομολόγια την εβδομάδα”, τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης ενώ τόνισε πως πρόθεση του υπουργείου είναι η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού.

Να σημειωθεί ότι παρά την αύξηση της επιδότησης, ο πρώτος διαγωνισμός κατέστη άγονος, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *