Tuesday , 19 March 2024

Στα Βασιλικά προσεχώς το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αίγειου και Πρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων

Στα Βασιλικά του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αίγειου και Πρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Θέρμης, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας και την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη συνεργασία του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ αποσκοπεί στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης του καταναλωτικού κοινού προς την ποιότητα των ντόπιων τροφίμων, αναδεικνύοντας τις αξίες του ελληνικού κρέατος και των τοπικών προϊόντων, καθώς επίσης και τα διάσημα οπωροκηπευτικά της περιοχής των Βασιλικών. Η γνώση και η ολοκληρωμένη ενημέρωση για την προέλευση και τους τρόπους παραγωγής, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, δίνουν στους καταναλωτές τη σιγουριά και στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους τη δύναμη για την υποστήριξη του ποιοτικού ελληνικού κρέατος και των τοπικών προϊόντων της αγροδιατροφής.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα παραγόμενα τοπικά προϊόντα και να δοκιμάσει εδέσματα με βάση το αίγειο και το πρόβειο κρέας. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα ακούσουν ειδικούς να συζητούν για το ντόπιο κρέας, ενώ θα γνωρίσουν και θα γευθούν προϊόντα του, μαγειρεμένα παραδοσιακά από παλαιότερες μαγείρισσες των Βασιλικών, αλλά και σύγχρονα από τους αρχιμάγειρους της ελληνικής γαστρονομίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *