Saturday , 20 April 2024

Εστίαση: Έντονη δυσφορία για τις ανακοινώσεις Σκυλακάκη – Προς κλιμάκωση αντιδράσεων

Με τη φράση “μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας” σχολιάζει ο γ.γ. της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, μιλώντας στο Thesseconomy.gr, την ανακοίνωση από πλευράς του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη για στήριξη της εστίασης μέσω ενός νου έπρογράμματος “Εξοικονομώ” αποκλειστικά για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ύψους 450 εκατ.ευρώ και ισόποσου αντίστοιχου προγράμματος από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για ψηφιακές επενδύσεις ΜμΕ.
“Το θέμα – όπως τονίζει οκ.Επιτροπίδης – είναι πώς θα στηριχτούμε άμεσα, όχι να μας τάζουν προγράμματα για το μέλλον, όπως έγινε και με το πρόγραμμα “Επανεκκίνηση”, ύψους 330 εκατ.ευρώ, που ήταν να το πάρουμε τον Απρίλιο και το πήραμε τον Οκτώβριο.

Ο κ.Σκυλακάκης, μάλιστα, σύμφωνα με τον γ.γ. της Ένωσης της εστίασης στη Θεσσαλονίκη δεν παραδέχθηκε ότι υπάρχει μείωση άνω του 50% στον τζίρο της εστίασης, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι τον Οκτώβριο καταγράφηκε αύξηση 33% των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενώ τα νέα μέτρα έχουν εφαρμοστεί στον κλάδο από τις 6 Νοεμβρίου και σύμφωνα με την Ένωση έχουν επιφέρει μείωση τζίρου 50% τα Σαββατοκύριακα και 80% τις καθημερινές και  600 επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη δεν άνοιξαν καθόλου μετά τις 30 Δεκεμβρίου.

Η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε χθες το απόγευμα τηλεδιάσκεψη με άλλα τέσσερα σωματεία της χώρας, με αντικείμενο τον σχεδιασμό της κλιμάκωσης του αγώνα του κλάδου, μεταξύ άλλων και με τηλεοπτικά σποτ, μηνύματα στα social media κ.ο.κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *