Saturday , 20 April 2024

“Στα κάγκελα” οι εκπαιδευτικοί για την on-line παρακολούθηση του μαθήματος

Σ.Ξανθοπούλου

“Η τροπολογία για την on-line παρακολούθηση του μαθήματος επιστρέφεται ως απαράδεκτη” υποστηρίζουν δάσκαλοι και καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης.

Χθες, τα μέλη της Διδασκαλικής Ομοπονδίας Ελλάδος πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή απαιτώντας να αποσυρθεί η τροπολογία που όπως επισημαίνουν μετατρέπει την παιδαγωγική διαδικασία σε τηλεοπτικό show.

Από την πλευρά τους οι Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης επισημαίνουν ότι “η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, σαν τον κλέφτη, με τα σχολεία ακόμα κλειστά, ενώ γνωρίζουν την καθολική αντίθεση των εκπαιδευτικών και των σωματείων σε μια τέτοια λογική, φέρνουν για ψήφιση αυτή την απαράδεκτη ρύθμιση, σε μια τροπολογία, εκπρόθεσμη μάλιστα, που αφορά σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου!!!”.

Οι ΕΛΜΕ τονίζουν ότι αυτή η ρύθμιση ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο και παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Το μέτρο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ασύγχρονη και σύγχρονη).

Την απόσυρση της τροπολογίας ζητά και το ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι “αντί να προχωρήσουν στην υλοποίηση όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι όροι υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, προχωρούν σε εμβαλωματικές διατάξεις που εκθέτουν σε πολλαπλούς κινδύνους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Η στάση του υπουργείου Παιδείας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη” καταλήγει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *