Wednesday , 24 April 2024

Στα «κάγκελα» οι επαγγελματίες της εστίασης-Για «διπλή σφαλιάρα(!) της κυβέρνησης μέσα σε μία εβδομάδα», κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές

Του Γ. Κατσιάνη

Αναβρασμός επικρατεί στον κλάδο της εστίασης, μετά την απαγόρευση του take away σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αλλά και την χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με συγκεκριμένους επαγγελματίες και όχι  εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων.

«Η συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με επιλεγμένους (από ποιόν άραγε) εστιάτορες, παρακάμπτοντας την θεσμική εκπροσώπηση του Κλάδου της Εστίασης και συναφών επαγγελμάτων, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας για συνάντηση, στόχο είχε και έχει την ‘επικοινωνιακή’ διαχείριση ενός προβλήματος που έχει προκληθεί από την έλλειψη αποτελεσματικής στήριξης του κλάδου μέσα στην πανδημία», τονίζει σε ανακοίνωση της η πανελλήνια ομοσπονδία εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και σημειώνει πως «ο κλάδος επιδιώκει την ανάδειξη του προβλήματος βιωσιμότητας που θα οδηγήσει με βεβαιότητα στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και απώλεια θέσεων εργασίας, εάν δεν ληφθούν εγκαίρως μέτρα».

Σχετικά με τα τέσσερα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την εστίαση (απαλλαγή ενοικίων, μειωμένος ΦΠΑ μέχρι τον Σεπτέμβριο, διατήρηση αποζημιώσεων, κάλυψη παγίων δαπανών), η ΠΟΕΣΕ επισημαίνει πως «δεν αγγίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου» και υπογραμμίζει «η απάντηση θα δοθεί την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 στην κινητοποίηση ‘Τα κλειδιά της εστίασης’».

«Δραματική η κατάσταση για 36.000 επιχειρήσεις του κλάδου»

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο κλάδος ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

«Βρισκόμαστε στην 176η θέση σε σύνολο 250 επαγγελμάτων, σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή. Φανταστείτε τι περνούν σήμερα 36.000 επιχειρηματίες, οι οποίοι τέθηκαν εκτός επιστρεπτέας προκαταβολής», δήλωσε στο OPEN ο κ. Επιτροπίδης και έκανε λόγο για «δεύτερη σφαλιάρα» του κλάδου από την κυβέρνηση, μέσα σε μία εβδομάδα!

«Η πρώτη ήταν με τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη περί της συλλογής των κλειδιών των καταστημάτων και η δεύτερη, με τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού», σημείωσε.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *