Friday , 29 March 2024

Στα σκαριά μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση στην Κεραμωτή Καβάλας, παρά την πανδημία-Υπογράφηκε σύμβαση με τον Δήμο Νέστου για την έκταση

Ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων θα κατασκευάσει στην περιοχή της Κεραμωτής Καβάλας εταιρεία βουλγαρικών συμφερόντων – παρά την πανδημία του νέου κορωνοϊού – και ήδη υπογράφηκε σύβαση μακροχρόνιας μίσθωσης της σχετικής έκτασης μεταξύ του Δήμου Νέστου και του επενδυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες η επένδυση αναμένεται να φτάσει τελικά τα 50 εκατ.ευρώ.

Όπως γνωστοποιήθηκε από τον Δήμο Νέστου, χθες το μεσημέρι υπογράφηκε στο δημαρχείο συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης μεταξύ του Δήμου και του επενδυτή, βάσει του οποίου η Αναπτυξιακή Νέστου προεισέπραξε τα ενοίκια για 25 έτη, ύψους 1,5 εκ. ευρώ, καθώς και τους αναλογούντες φόρους υπέρ του ελληνικού Δημοσίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι όρος του συμβολαίου είναι το 70% των θέσεων εργασίας να καλυφθούν από εργαζόμενους του Δήμου Νέστου και της ευρύτερης περιοχής.

Ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, δήλωσε σχετικά: «Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την περιοχή και θα αποτελέσει, σίγουρα, σημαντικό κομμάτι για την τουριστική κίνηση στην μετά κορονοϊό εποχή. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε υπό τις παρούσες συνθήκες, αφού το μήνυμα της αισιοδοξίας για το μέλλον του τόπου μας παραμένει ζωντανό και αποδεικνύει ότι, ασχέτως από τις δυσμενείς συνθήκες, μπορούμε και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον».

Από την πλευρά του ο επενδυτής, Μιχάηλ Ιντζοβ, τόνισε ότι πρόθεσή του είναι η κατασκευή ενός μοντέρνου και πολυτελέστατου συγκροτήματος, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, και ότι ένα μέρος του συγκροτήματος θα είναι τεσσάρων αστέρων και ένα άλλο μέρος πέντε αστέρων και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υποδομές άθλησης, aqua park, παιδιές χαρές κ.ο.κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *